2013-07-04 08:41:04
Φωτογραφία για Γιατί οι επενδυτές μετακινούνται από τα μετρητά στα ομόλογα
Επενδυτές μετέφεραν δισεκατομμύρια δολάρια από την ασφάλεια των μετρητών σε ομόλογα, καθώς και επενδυτικά κεφάλαια κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους πριν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημιούργησε αβεβαιότητα στην αγορά όταν υπαινίχθηκε μια πιθανή επιβράδυνση της ποσοτικής χαλάρωσης.

Τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους δείχνουν ότι το 2013 δεν έχει δει το είδος της μεγάλης αλλαγής – μια μετακίνη από ομόλογα σε μετοχές – σύμφωνα με πολλούς αναλυτές. Αντ 'αυτού οι επενδυτές μετακινούνται από μετρητά σε μετοχές και ομόλογα, και ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης σταθερό εισόδημα, στο παρασκήνιο της βελτίωσης του κλίματος από τις αυξανόμενες ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με την Goldman Sachs Asset Management.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η ανάλυση της Goldman Sachs δείχνει, πως οι επενδυτές επένδυσαν $ 216.1 δις σε μετοχές και $ 249.4 δις σε ομόλογα. Μικτά χαρτοφυλάκια, τα οποία περιλαμβάνουν συνδυασμό μετοχών και ομολόγων, απολαμβάνουν εισροές κεφαλαίων $ 78.8 δις. Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές απέσυραν $ 92.3 δις από αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία θεωρούνται πληρεξούσιο για μετρητά, αφού αναζήτησαν πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία που προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις.


Οι επενδυτές τράβηξαν επίσης $ 16.3 δις από εναλλακτικές επενδύσεις, που περιλαμβάνουν εμπορεύματα και hedge funds. Ορισμένα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου επηρεάζονται ακόμα από τις κακές αποδόσεις τους τα τελευταία χρόνια. Εμπορεύματα όπως ο χρυσός επίσης υπέστη πτώση όπως τα μετρητά, αφουύ και τα πολύτιμα μέταλλα δεν προσφέρουν στους επενδυτές την απαιτούμενη απόδοση.

«Οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Υπήρξαν πολύ καλές εισροές σε ομόλογα και μετοχές, οι οποίες έχουν προκύψει από αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς», δήλωσε ο Andrew Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Asset γ Management για την περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

«Με σχεδόν μηδενικά επιτόκια και την προοπτική τα επιτόκια να παραμείνουν χαμηλά, οι επενδυτές θέλουν να βρουν υψηλότερες αποδόσεις. Αυτό ώθησε τη μετάβαση σε μετοχές και ομόλογα υψηλότερης απόδοσης.»

Οι ροές έχουν πάει προς τα πίσω τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, μετά από τις υποδείξεις του Ben Bernanke, προέδρου της Fed, σχετικά με μια πιθανή μείωση (ή και παύση) της ποσοτικής χαλάρωσης αργότερα το 2013. Η ποσοτική χαλάρωση, η οποία περιλαμβάνει την έγχυση των δισεκατομμυρίων δολαρίων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχει αποδειχθεί μεγάλο στήριγμα για τις αγορές, από τότε που ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ το Μάρτιο του 2009.

Οι εκροές τον Ιούνιο ήταν $ 42 δισ σε ομόλογα, $ 21 δισ. σε αμοιβαία κεφάλαια της και $ 19 δις σε μετοχές. Οι εναλλακτικές λύσεις είχαν κάποια μείωση, ενώ τα μικτά περιουσιακά στοιχεία ήταν ελαφρώς πάνω.

Ωστόσο, η Goldman Sachs Asset Management υποστήριξε πως οι εκροές τον Ιούνιο μπορεί να ήταν μια μικρή παρένθεση και όχι η αρχή μιας γενικότερης μεταβολής αφού επικρατεί πλέον η άποψη ότι οι αγορές αντέδρασαν υπερβολικά στα σχόλια του κ. Bernanke και οι κινήσεις τους ήταν πιο έντονες από ότι αναμενόταν.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Fed αλλάζει από εξαιρετικά 'φιλόξενη' σε λιγότερο 'φιλόξενη» δήλωσε ο κ. Wilson,. «Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα για λιτότητα, οπότε το αρχικό sell-off, λόγω των σχολίων του κ. Bernanke ήταν λίγο υπερβολικό. Οι ροές μπορεί να αρχίσουν και πάλι να είναι θετικές, αν και αυτό εξαρτάται από τους αριθμούς.»

http://www.banksnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ