2013-07-03 04:34:04
Φωτογραφία για «Παραμύθι» χωρίς happy end!
Ύστερα από πολλά - πολλά χρόνια οι παίκτες του Κώστα Τσάνα θα μπορούν να διηγούνται στα εγγόνια τους το παραμύθι που έζησαν στα γήπεδα της Τουρκίας για το Μουντιάλ Νέων.

Μόνο που αυτό το παραμύθι δεν θα έχει happy end, καθώς ο "δράκος" (δηλαδή το Ουζμπεκιστάν) νίκησε στο τέλος... καίγοντας τα όνειρά τους για πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Μαχσταλίεβ άνοιξε το σκορ στο 26', αλλά ο Σταφυλίδης μόλις επτά λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ο Σεργκέεφ εκτέλεσε ένα... παρατραβηγμένο πέναλτι (και αποβολή του Κουρμπέλη με δεύτερη κίτρινη), ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε και πάλι από την άσπρη βούλα ο Ραχμάνοφ.

Ισορρόπησε γρήγορα

To ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν να φαβάται η μία την άλλη.

Για 4-5 λεπτά, οι Ουζμπέκοι έκαναν πάσες προσπαθώντας να διαβάσουν την Εθνική, ενώ αργότερα η Εθνική μας επικράτησε στην κατοχή της μπάλας (69-31%) ήταν το ποσοστό σε κάποια στιγμή για να ολοκληρωθεί στο πρώτο ημίχρονο στο 60-40%.


Ωστόσο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, εκμεταλλεύομενοι το αμυντικό κενό της Εθνικής μας. Ο Μακστάλιεφ έμεινε ελεύθερος μέσα στην περιοχή του Καπίνο και από τη σέντρα που του στρώθηκε από τα αριστερά έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση το οποίο κατέληξε στα «γαλανόλευκα» δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα, όμως, ο Διαμαντάκος κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σταφυλίδης κάνοντας το 1-1.

Στο 18’ ο Μπουχαλάκης, δοκίμασε το δεξί του πόδι έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Αμάνοφ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου 45λεπτου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, οι δυο προπονητές συνέχισαν με τα ίδια πλάνα. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο στο 54’ να πετύχουν γκολ.

Ωστόσο, ο Διαμαντάκος δεν πρόλαβε να μπει στην τροχιά της μπάλας στη σέντρα του Σταφυλίδη με τους αμυντικούς του Ουζμπεκιστάν να διώχνουν σε κόρνερ.

Ο.. εφιάλτης ξεκίνησε με τη συμπλήρωση της μίας ώρας αγώνα, όταν ο Κουρμπέλης ανέτρεψε τον Φόμιν, με το διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και να αποβάλλει τον παίκτη του Αστέρα με δεύτερη κίτρινη.

Ο Σεργκέεφ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο Ουζμπεκιστάν με 2-1.

Από κει και πέρα, η Εθνική, αν και με λιγότερο παίκτη στο γήπεδο, κράτησε την μπάλα και προσπάθησε (όχι ιδιαίτερα απειλητικά) να φτάσει στο γκολ, αλλά πλήρωσε την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης.

Ο Κωνσταντινίδη ανέτρεψε τον Ουρινμπόεφ και ο Ραχμάνοφ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Έτσι, κλείνει η τελευταία σελίδα του παραμυθιού της Τουρκίας για την Εθνική Νέων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (58’ Μπουγαΐδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68’ Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος

Ουζμπεκιστάν: Αμάνοφ, Σαμσιτντίνοφ, Ρακμάνοφ, Γιουλντάσοφ, Φομίν, Μακστάλιεφ, Κόζακ (81’ Ουρινμπόεφ), Τουράποφ, Σεργκέεφ (84’ Κακίμοφ), Ουμπαγντουλάεφ, Σαρμπικοντιάεφ
woop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ