2013-07-03 04:27:04
Φωτογραφία για Google: Ασφαλής Περιήγηση για 1 δισ. χρήστες
Η Google ανακοίνωσε ένα μεγάλο επίτευγμα για την υπηρεσία Safe Browsing, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο χρήστες που... προστατεύονται από κακόβουλο λογισμικό και ιστοσελίδες phishing.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο αριθμός αυτός ανήλθε στους 600 εκατομμύρια χρήστες μόλις πριν από ένα χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι 400 εκατομμύρια χρήστες προστέθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Η υπηρεσία Safe Browsing της Googleπαρέχει λίστες με τις διευθύνσεις URL που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό ή ύποπτο περιεχόμενο σε browsers όπως ο Chrome, Firefox και Safari, αλλά και για τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs).

Για να γιορτάσει το νέο αξίωμα, η Googleπρόσθεσε μια ολοκαίνουργια ενότητα ασφαλούς περιήγησης, όπου μπορείτε να ελέγξετε πόσοι άνθρωποι βλέπουν την προειδοποίηση Safe Browsing, που φιλοξενούνται οι κακόβουλες ιστοσελίδες παγκοσμίως, πόσο γρήγορα μολύνονται ξανά οι ιστοσελίδες αφού τις έχουν επαναφέρει και άλλες λεπτομέρειες.

Η εταιρεία πιστεύει ότι τα νέα δεδομένα ευθυγραμμίζονται με την Έκθεση Διαφάνειας τους, που περιλαμβάνει ήδη πληροφορίες σχετικά με τα αιτήματα της κυβέρνησης για τα δεδομένα τους, τα αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου και τις πιθανές διαταραχές των υπηρεσιών της Google.
SecNews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ