2013-07-03 01:57:03
Φωτογραφία για Τρίχρονο κοριτσάκι που πάσχει από αυτισμό, έχει καταπλήξει τους πάντες με τις ικανότητές της στην ζωγραφική
Ένα τρίχρονο κοριτσάκι από το Μάρκετ Χάρμπορο της Αγγλίας που πάσχει από αυτισμό, έχει καταπλήξει τους πάντες με τις ικανότητές της στην ζωγραφική.

Παρόλο που δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω της μιλώντας, φαίνεται πως η ζωγαφική αποτελεί για την μικρή Άιρις Γκρέις τον καλύτερο τρόπο έκφρασης. Μάλιστα, οι ζωγραφιές της ελκύουν πλήθος συλλεκτών και πωλούνται για εκατοντάδες δολάρια.

Η μικρή Άιρις, στην οποία διαγνώστηκε ότι πάσχει από αυτισμό το 2011, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να επικοινωνήσει με τους άλλους, ενώ δεν μπορεί να εστιάσει το βέμμα της σε ένα μόνο πράγμα αφού έχει αδυναμία συγκέντρωσης.

Οι γονείς της, ωστόσο, δεν αποθαρρύνθηκαν στιγμή και ήταν αυτοί που ώθησαν τη μικρή τους κόρη να ασχοληθεί με τη ζωγραφική που τελικά τόσο αγάπησε.

«Ο αυτισμός της την έχει βοηθήσει να δημιουργήσει ένα δικό της ξεχωριστό στυλ ζωγραφικής που δεν έχω ξαναδεί σε κάποιο άλλο παιδί της ηλικίας της.Κατανοεί πλήρως τα χρώματα και το αν ταιριάζουν ή όχι, ενώ ενθουσιάζεται κάθε φορά που βλέπω τις δημιουργίες της» δηλώνει η μητέρα της μικρής, Αραμπέλλα Κάρτερ Τζόνσον.


Οι γονείς της δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με τα θετικά σχόλια τα οποία συγκεντρώνουν οι ζωγραφιες στης στο διαδίκτυο και συμβουλεύουν κάθε γονέα που το παιδί του αντιμετωπίζει κάποιο ανάλογο πρόβλημα να του δώσει κίνητρο να ασχοληθεί με κάτι, που ίσως φέρει στην επιφάνεια κάποιο ταλέντο του.

Οι γονείς της μικρής Άιρις έχουν πουλήσει αρκετές ζωγραφιές της μέσω της προσωπικής τους ιστοσελίδας, με το ποσό πώλησης να φτάνει ακόμη και τα 450 δολάρια. Μάλιστα, οι γονείς της αναζητούν κάποιο χορηγό που θα οργανώσει μια έκθεση ζωγραφικής για την μικρή, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για τη θεραπεία της Άιρις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ