2013-07-03 00:20:06
Φωτογραφία για Kατακλυσμός στην Κίνα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες - Δείτε video
Τον θάνατο και τον όλεθρο σπέρνουν στην Κίνα οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες, αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών συνθηκών, με τους νεκρούς να έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει τους 50 ενώ άγνωστος παραμένει και ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων με τα πρακτορεία να μιλούν για μερικές χιλιάδες.

Στις Αρχές ρίχνει επιρρίπτει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία ο κινεζικός Τύπος, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας είχε ενημερώσει για τις πρωτοφανούς μεγέθους βροχοπτώσεις από τις 14 και 15 Ιουνίου, ωστόσο το κράτος δεν έλαβε σοβαρά υπ' όψιν του τις προειδοποιήσεις αυτές.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες, «αν οι Αρχές είχαν πάρει στα σοβαρά την υπηρεσία πρόγνωσης καιρού, μετά από 16 ημέρες η αντιμετώπισή της θα έμοιαζε με άσκηση ρουτίνας, έτσι όμως, οι αξιωματικοί πιάστηκαν κυριολεκτικά με τις πυτζάμες και φτάσαμε σε αυτήν την τραγωδία».


Οι κινεζικές εφημερίδες αναφερόμενες στην γραφειοκρατία και στη δυσκινησία του κράτους, καταγγέλλουν επίσης την έλλειψη οποιασδήποτε προειδοποίησης των κατοίκων ώστε τουλάχιστον να μην έβγαιναν από τα σπίτια τους, κάτι που ούτε κι αυτό συνέβη. Αποτέλεσμα ήταν να θαφτεί άγνωστος αριθμός ατόμων κάτω από την λάσπη που κάλυψε τα πάντα.

Σύμφωνα με το τις Αρχές εκφράζονται φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων, καθώς, όπως μεταδίδουν και τα τηλεοπτικά δίκτυα, ολόκληρες περιοχές έχουν ήδη βυθιστεί στο νερό και τις λάσπες ενώ οι πυροσβέστες δεν προλαβαίνουν να δέχονται κλήσεις για διασώσεις.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο (NMC), δήλωσε ότι η δυνατή βροχή και το χαλάζι θα συνεχίσει να πλήττει τμήματα της βόρειας και της νοτιοδυτικής Κίνας κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση κόκκινου συναγερμού που αφορά την επικινδυνότητα των φαινομένων. Η ίδια υπηρεσία εκτιμά ότι τις επόμενες μέρες, στην ίδια περιοχή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: zougla
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ