2013-07-03 00:13:05
Φωτογραφία για Επαναφέρεται η αμφιλεγόμενη διάταξη για τις οροθετικές ιερόδουλες
Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της πρώην υφυπουργού Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη, με απόφαση της οποίας είχε καταργηθεί, προκαλεί... η επαναφορά της υγειονομικής διάταξης του Ανδρέα Λοβέρδου, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες.

Η επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης ήταν μία από τις πρώτες πράξεις που υπέγραψε ο νέος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πρόκειται για την υγειονομική διάταξη ΓΥ/39Α, την οποία είχε εκδώσει λίγο πριν τις εκλογές πέρυσι ο κ. Λοβέρδος και είχε καταργήσει η τέως υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη. Με την απόφαση του κ. Γεωργιάδη αίρεται ουσιαστικά η πράξη κατάργησης της διάταξης του κ. Λοβέρδου από την κ. Σκοπούλη.

Η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την πρακτική αυτή, ενώ όλες οι οροθετικές γυναίκες τα ονόματα και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα αθωώθηκαν από τα δικαστήρια.


Άμεση και σφοδρή ήταν η αντίδραση της πρώην υφυπουργού Υγείας, η οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την επαναφορά μιας καθαρά ρατσιστικής διάταξης που στρέφεται βίαια εναντίον ειδικών ομάδων και δεν είχε σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η κατάργηση της διάταξης ήταν συλλογική απόφαση μετά από ευρείες συζητήσεις με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, με το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας, με εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν ήταν προσωπικό μου καπρίτσιο. Καπρίτσιο ήταν η εισαγωγή της για προεκλογικούς λόγους και η τωρινή επαναφορά της. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά του ρατσισμού. Η δράση της Χρυσής Αυγής δεν είναι διαφορετική από αυτή, είναι παρόμοια» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Σκοπούλη.

Την αντίθεσή της εξέφρασε και η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Λιάνα Μαΐλη: «Η επαναφορά της διάταξης είναι υποκριτική. Υπάρχουν μείζονα θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, τα οποία η πολιτεία κάνει ότι δεν τα βλέπει», δήλωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Γεωργιάδης κλείνει το μάτι στην Χρυσή Αυγή

Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η επαναφορά σε ισχύ της προεκλογικής ρατσιστικής διάταξης Λοβέρδου η οποία είχε καταργηθεί μόλις πριν ένα μήνα από την προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Υγείας, επιβεβαιώνει με το καλημέρα σας το ρόλο που ήρθε να επιτελέσει ο νέος Υπουργός κ. Γεωργιάδης.

Καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας και ιατρικής δεοντολογίας, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Γεωργιάδης με το πρόσχημα του περιορισμού της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ανάγει την αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε πρωταγωνιστές, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια ως έγκλημα.

Φαίνεται πως τα εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, τα χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά, οι ψεκασμοί που δεν έγιναν για την αντιμετώπιση νοσημάτων που μεταδίδονται από κουνούπια όπως η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου, οι ελλείψεις που εμφανίζονται σε αντιρετροϊκά και όχι μόνο φάρμακα, η υποστελέχωση, συρρίκνωση και κατάργηση των δομών υγείας κ.ά που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων της οποίες είναι φανατικός θιασώτης ο κ. Γεωργιάδης δεν τον απασχολούν».
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ