2013-07-02 19:36:08
Φωτογραφία για O Αδωνις κάλμαρε την Τρόικα - «Συμφωνήσαμε σε όλα», είπε ο νέος υπουργός
Σε πλήρη συμφωνία με την Τρόικα κατέληξε το υπουργείο Υγείας κατά τα λεγόμενα του αρμόδιου υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Υγείας, όπως φαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες, μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών, κατάφερε να «καλμάρει» τους εκπροσώπους των δανειστών οι οποίοι προσήλθαν στη συνάντηση με άγριες διαθέσεις καθώς το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Γεωργιάδης στις δηλώσεις του αμέσσως μετά το τετ α τετ με τους εκπροσώπους των δανειστών έκανε λόγο για μια καλή συνεργασία, τονίζοντας ότι εξήγησε κατηγορηματικά στους δανειστές ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά περαιτέρω περικοπή στον τομέα της Υγείας.

«Η συνάντηση με την τρόικα πήγε πάρα πολύ καλά, ως προς τις προβλεπόμενες πράξεις, δηλαδή τα prior actions που είχαμε, και δεν έχει μείνει καμιά απολύτως εκκρεμότητα. Καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία.

Ετέθη το ζήτημα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας, καθώς συμφωνήσαμε ότι έχουμε φτάσει στο κατώτατο δυνατό όριο. Νομίζω ότι εγκαινιάσαμε μια καλή συνεργασία για να προχωρήσουμε γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.


Οσον αφορά το μείζον θέμα της μαύρης τρύπας στον ΕΟΠΥΥ, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, όπως φαίνεται, και σε αυτό τον τομέα ο νέος υπουργός Υγείας κατάφερε να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι θα επιτευχθεί η εξυγίανση μέσω του claw back.

«Είναι γνωστό το μέτρο. Το έχουμε ανακοινώσει. Για τώρα θα γίνει το claw back αλλά προχωράμε σε μια όσο το δυνατόν ταχύτερη αναδιάρθρωσή του, ώστε να λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και να μην έχει ανέλεγκτες δαπάνες. Το σημαντικό είναι να σεβόμαστε τα χρήματα του ελληνικού λαού έως και το τελευταίο ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Υγείας.

Το claw back είναι ένας μηχανισμός αυτόματων επιστροφών χρημάτων στις ιδιωτικές κλινικές και στα Διαγνωστικά Κέντρα. Από την εφαρμογή του μέτρου ο υπουργός προσδοκά να συγκεντρώσει 475 εκατ. ευρώ.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ