2013-07-01 15:30:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Eμφύλιος για τη συναυλία του Νίκου Βέρτη - Τι απαντά ο Δήμος στις καταγγελίες
Αναψε φωτιές προτού καν ανέβει στη σκηνή. Ο λόγος για το δημοφιλή τραγουδιστή Νίκο Βέρτη, και για την -αποψινή- συναυλία του, για την οποία διαμαρτύρεται ο τοπικός κλάδος της εστίασης και αναψυχής, λέγοντας ότι μετατρέπει ένα πάρκινγκ για φορτηγά σε κέντρο διασκέδασης. «Τίποτα από αυτά που λέγονται δεν θα ισχύσει» αντιτείνει η δημοτική αρχή, μετά από σχετικές διαβεβαιώσεις που πήρε από τον τραγουδιστή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης-Αναψυχής Γιάννης Σταυρόπουλος δήλωσε στην «ΠτΔ» ότι δέχτηκε αρκετά παράπονα από συναδέλφους του, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να διοργανώνεται μια εκδήλωση που «ξεφεύγει από τη συναυλία και πάει σε εκδήλωση τύπου "κέντρο διασκέδασης"».

Πρόσθεσε ότι οι συναυλίες διοργανώνονται, μεταξύ άλλων, σε αθλητικούς χώρους που πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας. Επίσης, ο Γ. Σταυρόπουλος θέτει ζήτημα «αθέμιτου ανταγωνισμού» (αναφέρεται στη λειτουργία μπαρ που θα εξυπηρετεί όσους προμηθευτούν εισιτήρια VIP) και δήλωσε ότι θα ζητηθεί σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τη νομιμότητα της διοργάνωσης.


«Με προβληματίζει το επιλεκτικό των καταγγελιών» απάντησε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βαφέας, επισημαίνοντας ότι δεν προκάλεσαν ανάλογες ενστάσεις οι συναυλίες που προηγήθηκαν (Μιχάλη Χατζηγιάννη, Πασχάλη Τερζή και των Μαχαιρίτσα, Ζουγανέλη, Στόκα και Σταρόβα).

Ειδικότερα στο θέμα της λειτουργίας μπαρ στον χώρο της συναυλίας, ο Π. Βαφέας ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με το Ν. Βέρτη το προηγούμενο Σάββατο, ο τραγουδιστής τον διαβεβαίωσε ότι θα διατίθενται μόνο χυμοί, αναψυκτικά και νερά.

«Δεν θα έχει λουλούδια όπως διαδίδουν κάποιοι, ούτε σερβιτόρο, αφού δεν θα διατίθενται ποτά από το μπαρ» υποστήριξε ο αντιδήμαρχος.

Ο Ν. Βέρτης παρουσίασε στον αντιδήμαρχο σχεδιάγραμμα της εκδήλωσης και τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει τίποτα από όσα φημολογούνται.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα λάβει αποζημίωση για τη χρήση του χώρου αλλά και ποσοστό από τα εισιτήρια, όπως έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Π. Βαφέας είπε πως θέλει να πιστεύει ότι οι διαμαρτυρίες οφείλονται σε αφέλεια όσα λέγονται ή επειδή η φτώχεια -και η κρίση- φέρνουν γκρίνια.

Μιχάλης Βασιλάκης-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ