2013-06-27 12:51:04
Φωτογραφία για Δήλωση Γιάννη Μαγκριώτη, πρώην Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με την ευκαιρία της υπογραφής της Σύμβασης για την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά
«Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της γραμμής του Μετρό προς την Καλαμαριά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Θετικό, επίσης, γεγονός είναι, ότι η πολιτικές ηγεσίες του...  Υπουργείου Υποδομών και ΥΠΕΚΑ και της εταιρίας του δημοσίου Αττικό Μετρό, συνέχισαν τον προγραμματισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η Αττικό Μετρό στις αρχές του 2010 ξεκίνησε τις οριστικές μελέτες του έργου και τις ολοκλήρωσε με επιτυχία την Άνοιξη του 2011. Το έργο εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) του ΥΠΕΚΑ και δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2012.

Είμαι βέβαιος πως και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσει την προσπάθεια. Στόχος πρέπει να είναι η άμεση έναρξη των εργασιών, τόσο για την ολοκλήρωσή του στην πενταετία που ορίζει η σύμβαση, αλλά και η δημιουργία περίπου 1000 θέσεων απασχόλησης.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζω ότι έχει καθυστερήσει αρκετά η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις οριστικές μελέτες της γραμμής προς Σταυρούπολη-Ευκαρπία. Πρέπει άμεσα να γίνει για να προλάβει να ενταχθεί στο 5ο ΚΠΣ, όπως ακριβώς συνέβη με την επέκταση προς Καλαμαριά, που πρόλαβε την ένταξη στο 4ο ΚΠΣ.


Τέλος, είναι πολύ σημαντικό, ότι ξεπερνιούνται και τα τελευταία προβλήματα της κατασκευής της Κεντρικής Γραμμής, που είχε καθηλωθεί το 2009, λόγω λαθών και αδυναμιών στις μελέτες και στη διαχείριση του έργου, όπως και σε αδυναμίες του κατασκευαστή.

Το ΜΕΤΡΟ είναι ένα έργο που το έχει ανάγκη η πόλη και οι άνθρωποί της, είναι ένα έργο που μας ενώνει όλους, γι’ αυτό και είμαι βέβαιος πως θα το βοηθήσουμε όλοι να ολοκληρωθεί.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ