2013-06-26 11:26:35
Φωτογραφία για Aποχωρεί η κυβέρνηση από τα… τηλεοπτικά πάνελ!
Μόνο τυχαία δεν ήταν η αυστηρή σύσταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς του, κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να κάνουν «λίγες εμφανίσεις στην τηλεόραση», να «αποφεύγουν τις θεατρικότητες», να προσέχουν την προσωπική τους συμπεριφορά και να έχουν «δωρικό ύφος».

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, αφού ο ίδιος τους επέλεξε, ότι πολλά από τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος έχουν… αδυναμία στα τηλεοπτικά πάνελ. Πρόκειται άλλωστε για επιλογές από μέρους του πρωθυπουργού, που έλαβαν υπόψη και τη δημοφιλία των βουλευτών αυτών, αλλά και την ικανότητά τους να αντιπαρατίθενται με σθένος και, προς προφανώς, με αποτελεσματικότητα με τους πολιτικούς αντιπάλους. Ωστόσο αυτό εμπεριέχει και κινδύνους: Να καταφεύγουν κάθε μέρα, κυρίως τις πρωινές ώρες, οι υπουργοί και υφυπουργοί με επικοινωνιακή ικανότητα και ροπή στην προβολή, στις τηλεοπτικές εκπομπές με μία διπλή επίπτωση: Αφενός οι ωφέλιμες ώρες εργασίας να περιορίζονται δραστικά και αφετέρου να εκπέμπουν, με τους αναπόφευκτους καβγάδες, μία εικόνα όχι και τόσο σοβαρή.


Ο κ. Σαμαράς δεν είπε φυσικά ονόματα, αλλά είναι φανερό ότι κρίσιμοι υπουργοί του νέου σχήματος πρωταγωνίστησαν τους προηγούμενους μήνες στα τηλεοπτικά πάνελ, ο καθένας φυσικά με το δικό του ύφος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης για παράδειγμα έδινε ομηρικές μάχες καθημερινά και στις τηλεοράσεις και στα social media. Και σήμερα πάντως οι τηλεοπτικές κάμερες τον περίμεναν έξω από το υπουργείο Υγείας και εκείνος προσπάθησε να τις αποφύγει. Διαβάστε αναλυτικά

Συχνός επισκέπτης των τηλεοπτικών στούντιο ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ συχνά πυκνά το «παρών» έδινε και ο Γιάννης Μιχελάκης. Κώστας Γκιουλέκας και Ζέτα Μακρή έχουν επίσης μία έντονη ροπή στις κάμερες, οι οποίες θα τους στερηθούν κάπως τώρα.

Αλλά και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θεαματικές ήταν οι εμφανίσεις, για παράδειγμα, του Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος μάλιστα συχνά εξαπέλυε σφοδρές επιθέσεις στην περίοδο Παπανδρέου και στους παπανδρεϊκούς.

Συμεών Κεδίκογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου ήταν επίσης συχνότατοι θαμώνες στα τηλεοπτικά πάνελ, από τα οποία οφείλουν να αραιώσουν τις εμφανίσεις τους πλέον.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτος έλαβε το μήνυμα του πρωθυπουργού ο υπουργός Υγείας και ίσως από τις πιο πολυσυζητημένες επιλογές του κ. Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου, ότι σε αντίθεση με τη… φήμη που τον ακολουθεί, δε θα μιλά πολύ.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ και OSI καίνε fund managers
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΥΡΙΖΑ και OSI "καίνε" fund managers
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ