2013-06-26 11:19:05
Φωτογραφία για Πειραματικά Σχολεία και εξετάσεις
από την Αναστασία Ζησιμάτου, φιλόλογος

Με εξετάσεις θα γίνεται πλέον οριστικά και αμετάκλητα η εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, καθώς το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις γονέων που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση καθορισμού του τρόπου εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014.

Τα Πειραματικά Σχολεία μετονομάστηκαν σε «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» και η εισαγωγή των μαθητών στην Α' Γυμνασίου και Α' Λυκείου προβλέπεται ότι δεν θα γίνεται πλέον με κλήρωση, αλλά με εξετάσεις.

Ειδικότερα, οι γονείς ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων για την «εισαγωγή μαθητών και τις σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014» κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη διενέργεια τεστ δεξιοτήτων για την επιλογή μαθητών οι οποίοι θα εισαχθούν στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.


Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ' Τμήματος απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των γονέων.

Και για όσους γονείς τυχόν αναρωτηθούν γιατί το σύστημα της παιδείας να γίνεται σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό πιο εξεταστικοκεντρικό και αγχωτικό για τα παιδιά, παραπέμπω στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας. ««Επιδιώκουμε την αριστεία σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αξιοποιώντας την αξιολόγηση που διατρέχει όλες μας τις πολιτικές».

Πάντως, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής μαθητών, τα Πειραματικά Σχολεία αποτελούν το φωτεινό εκείνο εκπαιδευτικό παράδειγμα για τη συνολικότερη αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, που θα είναι δημιουργική σε δραστηριότητες αλλά και αξιόμαχη για τη μορφωτική προετοιμασία των παιδιών.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ