2013-06-25 11:21:18
Φωτογραφία για Η πολιτική κρίση έφερε κυβέρνηση ισορροπιών και εκπλήξεων...!!!
«Ανασχηματισμό συνεδρίου» χαρακτηρίζουν στελέχη της Ιπποκράτους τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και κυρίως τις επιλογές του πρωθυπουργού, 

θέλοντας να καταδείξουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να τηρήσει εσωκομματικές ισορροπίες. Την ίδια στιγμή, έκπληξη προκάλεσε η απουσία του Πάρι Κουκουλόπουλου από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ την τελευταία στιγμή φαίνεται πως αποδέχθηκαν τις μετακινήσεις τους οι Δημ.Αβραμόπουλος και Π.Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το γεγονός ότι ο εξ απορρήτων του κ. Βενιζέλου και μέχρι πρότινος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος έμεινε εκτός κυβέρνησης προκάλεσε αίσθηση, διότι εθεωρείτο ο νούμερο ένα υποψήφιος από την Ιπποκράτους για υπουργοποίηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προόριζε τον Π. Κουκουλόπουλο για το υπουργείο Εσωτερικών. Όμως οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Σαμαράς ήταν αμετακίνητος και δεν έδινε στο ΠΑΣΟΚ το συγκεκριμένο υπουργείο.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον κ. Κουκουλόπουλο να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού, όμως εκείνος δεν δέχτηκε. Έτσι, την τελευταία στιγμή εκλήθη να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ ζητούσε επίμονα να αναλάβουν στελέχη του τα υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας, αίτημα που απέρριψε ο πρωθυπουργός. Για το υπουργείο Εργασίας αρχικώς ο κ. Βενιζέλος είχε προτείνει ρόλο υφυπουργού στον Θάνο Μωραΐτη, όμως εκείνος αρνήθηκε επειδή διαφώνησε με τη στενή σχέση ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τη δημιουργία της δικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Ικανοποιημένες από τα νέα τους καθήκοντα εμφανίζονται οι Φώφη Γεννηματά και Εύη Χριστοφιλοπούλου, όπως επίσης και οι Γιάννης Μανιάτης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν επιφυλάξεις για τον δεξιόστροφο, όπως λένε, χαρακτήρα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς την έκοψε και την έραψε στα μέτρα του, τοποθετώντας στελέχη της ΝΔ τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών -που σε έναν χρόνο θα διενεργήσει τις εκλογές- όσο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την ώρα που παραμένει σε εκκρεμότητα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Δυσαρέσκεια Αβραμόπουλου

Σύμφωνα με το Έθνος, πριν οριστικοποιηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, υπήρξε έντονο παρασκήνιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορούσε κυρίως τη μετακίνηση του Δημ. Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εξωτερικών στο υπουργείο Άμυνας και το αίτημα που ο ίδιος υπέβαλε προκειμένου να δημιουργηθεί και δεύτερη θέση αντιπροέδρου.

Ο κ. Σαμαράς μετέφερε το θέμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος -επικαλούμενος και τη διεθνή πρακτική στις κυβερνήσεις συνεργασίας- αρνήθηκε. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε ξανά τηλεφωνικά με τον κ. Αβραμόπουλο και προσπάθησε να τον μεταπείσει, κάτι που έγινε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Παράλληλα με αυτό το θέμα ο κ. Σαμαράς διαχειριζόταν τη μετακίνηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου από το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αρχικά του προτάθηκε το υπουργείο Υγείας, το οποίο και απέρριψε. Ως δεύτερη πρόταση προέκυψε το υπουργείο Εσωτερικών και μετά τη δεύτερη άρνηση, οι κ. Σαμαράς και Παναγιωτόπουλος κατέληξαν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης, σύμφωνα με τον Real FM, ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν ανέλαβε χαρτοφυλάκιο εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Ανακατατάξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ο ανασχηματισμός έφερε ανακατατάξεις στην Ιπποκράτους. Έτσι, καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Επίσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τη θέση του Γιάννη Μανιάτη ως γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει ο Τάκης Ρήγας, ενώ υπάρχει πιθανότητα ο κ. Κουκουλόπουλος να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου στην θέση του κ. Γρηγοράκου.

Μένει να ξεκαθαριστεί ποιοι βουλευτές θα αναλάβουν ρόλους κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μετά την υπουργοποίηση του Μ. Χρυσοχοΐδη και της Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Newsroom ΔΟΛ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ