2013-06-25 11:20:17
Φωτογραφία για ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ : ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ...
Σίγουρος πως η Εθνική Ελλάδας Νέων μπορεί να πετύχει στο Μουντιάλ Κ20 παρουσιάστηκε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μιλώντας στο "gazetta.gr" λίγο πριν τη... μάχη με το Μάλι.

Αναλυτικά Πανέτοιμη για το παιχνίδι κόντρα στο Μάλι (21:00) για την δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ Νέων είναι η Εθνική ομάδα. Η Ελλάδα, θέλει τη νίκη που θα της δώσει και την πρόκριση στους «16» του θεσμού μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης ομίλων.

Για την αναμέτρηση κόντρα στους Αφρικανούς, αλλά και για το τι μπορεί να πετύχει η Εθνική στο τουρνουά μετά τη νίκη κόντρα στο Μεξικό, μίλησε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος στην πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας, τόνισε πως η αναμέτρηση με το Μάλι δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως γνωρίζει πως αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι όπως πρέπει μπορούν να πάρουν το τρίποντο που θέλουν.

Ακόμα ο παίκτης του Ολυμπιακού, δεν έκρυψε πως η Εθνική έχει αρκετό ταλέντο και πως όλοι μαζί σαν ένα μπορούν να πετύχουν πολλά στον θεσμό... Επίσης, σχολίασε το επίπεδο του τουρνουά, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις απουσίες της Εθνικής...


Μετά την μεγάλη νίκη επί του Μεξικού, είστε σε ακόμα καλύτερη ψυχολογική κατάσταση εν όψη της αναμέτρησης το βράδυ κόντρα στο Μάλι;

«Σίγουρα αυτή η νίκη μας βοήθησε να ανέβουμε ψυχολογικά για τη συνέχεια, αν και από την αρχή πιστεύαμε στην ομάδα μας και στις δυνατότητες που έχουμε, αλλά εννοείται πως η νίκη κόντρα στο Μεξικό μας βοηθάει ακόμα περισσότερο».

Αισθάνεστε μεγαλύτερη σιγουριά πλέον για το ματς με το Μάλι, με δεδομένο ότι έχετε κάνει το πρώτο βήμα κόντρα στο Μεξικό;

«Γνωρίζουμε πως έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε... Είναι λογικό όμως, να είμαστε πιο σίγουροι μετά από το πρώτο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο που βλέπουμε το ματς, αν δεν είμαστε αυτοί που πρέπει θα έχουμε πρόβλημα... Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά, ώστε να πάρουμε ότι μας αξίζει στο τέλος του παιχνιδιού».

Ο κ. Τσάνας, σας ζήτησε να προσέξετε κάτι άλλο στο παιχνίδι των Αφρικανών, εκτός φυσικά από την συγκέντρωσή σας που είναι απαραίτητη σε όλο το ματς;

«Δεν μας ζήτησε κάτι συγκεκριμένο, απλά να παίξουμε το παιχνίδι μας και να δείξουμε ποιοι είμαστε από το πρώτο λεπτό... Αν είμαστε αυτοί που πρέπει και δώσουμε το 100% κόντρα στο Μάλι, που διαθέτει μια καλή ομάδα, πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς και την πρόκριση...».

Είδατε την αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στην Παραγουάη; Τι εντύπωση σας άφησε το Μάλι;

«Ναι το είδαμε το παιχνίδι και την Κυριακή και την Δευτέρα... Έχουν μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλά χαρακτηριστικά και πιστεύω πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι...».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η εθνική; Ήδη έχετε αφήσει πολλές υποσχέσεις τόσο από την περσινή πορεία σας, όσο και μετά τη νίκη κόντρα σε ένα εκ των φαβορί στην φετινή διοργάνωση όπως είναι το Μεξικό... Μπορεί να επαναληφθεί κάτι σαν το περσινό;

«Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και μπορούμε να πετύχουμε πολλά όταν είμαστα ενωμένοι... Όμως, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και βλέπουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε... Οι απαντήσεις πρέπει να δίνονται μέσα στο γήπεδο!».

Η διοργάνωση αυτή βγάζει συνήθως τα επόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου και το παρακολουθούν πολλοί σκάουτερ... Εσυ έχεις πετύχει και ένα γκολ στην διοργάνωση, πως το βλέπεις για τις προσωπικές σου φιλοδοξίες μέσω της διοργάνωσης αυτής;

«Το γκολ που πέτυχα δεν σημαίνει κάτι... Προήλθε μέσα από ομαδική δουλειά και συνεργασία. Κοιτάμε πρώτα να πάμε καλά σε αυτή την διοργάνωση σαν ομάδα και μετά βλέπουμε... Πιστεύω πως, όχι μόνο εμένα αλλά και όλα τα παιδιά, θα μας δούν με διαφορετικό μάτι μέσα από αυτή την διοργάνωση».

Υπάρχει ένα κενό από την περσινή ομάδα, λόγω της απουσίας των Μαυρία, Κατίδη και του Φούντα που δεν ήταν πέρσι, αλλά θα βοηθούσε πολύ φέτος. Μέσα σε όλα αυτά, από τον αγώνα με το Μάλι θα απουσιάσει και ο Λυκογιάννης... Αυτά τα κενά έχετε βρει τρόπο να τα καλύψετε απόλυτα ή τα έχετε καλύψει σε μεγάλο βαθμό και γι’ αυτό δεν φαίνεται στην εικόνα σας στον αγωνιστικό χώρο;

«Σίγουρα είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές όλοι τους και θα βοηθούσαν εξίσου πολύ αν ήταν εδώ... Ωστόσο, πιστεύω ότι μπορέσαμε και αναπληρώσαμε το κενό τους και προσπαθούμε ακόμα περισσότερο σε κάθε παιχνίδι, καθώς παίζουμε και γι’ αυτούς!».

Υπάρχει κάποια ομάδα που θεωρείς πως έχει ξεχωρίσει και είναι φαβορί για να κατακτήσει τον θεσμό;

«Δεν νομίζω πως μπορείς να πεις για κάποια ομάδα ότι είναι κακή... Είναι όλες σε πολύ καλό επίπεδο και θα δούμε ένα τουρνουά πολύ ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

Το επίπεδο που έχετε συναντήσει στο τουρνουά πόσο καλό είναι; Τόσο σε οργανωτικό όσο και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών... Έχεις ξεχωρίσει κάποιον ή κάποιους ποδοσφαιριστές που πιστεύεις ότι θα πρωταγωνιστούν στο μέλλον;

«Το τουρνουά σε θέμα οργάνωσης είναι φανταστικό! Όλα είναι πολύ καλά, τα γήπεδα, οι προπονητικές εγκαταστάσεις, όλα είναι εξαιρετικά... Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές τώρα, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και νομίζω πως ήδη αυτοί που έχουν ξεχωρίσει είναι οι Πογκμπά, Χεσέ και Ντελοφέου».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ