2013-06-25 02:48:05
Φωτογραφία για Γιατί ο Νέλσον Μαντέλα έχει έξι ονόματα;
Ο Νέλσον Μαντέλα είναι μια διεθνής προσωπικότητα που παρέμεινε στη φυλακή για 27 χρόνια για την... καταπολέμηση στο απαρτχάιντ το σύστημα δηλαδή του φυλετικού διαχωρισμού στη Νότια Αφρική.

Ο θεμελιωτής της δημοκρατίας στην Αφρική είναι γνωστός στη χώρα του και με μια σειρά από άλλα ονόματα. Μερικά αφορούν τα παιδικά του χρόνια, άλλα εκφράζουν το σεβασμό προς το πρόσωπο του ενώ άλλα είναι συνδεδεμένα με τον αντί-απαρτχάιντ χαρακτήρα του.

Rolihlahla: Αυτό είναι το πρώτο του όνομα που του έδωσε ο πατέρας του και σημαίνει... ταραχοποιός!

Nelson: Το όνομα αυτό το πρωτοάκουσε στο δημοτικό σχολείο από τη δασκάλα του. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 1920 και, εκείνη την εποχή, ήταν σύνηθες να δίνει στα παιδιά της Αφρικής αγγλικά ονόματα ώστε να είναι ευκολότερο για τους Βρετανούς αποίκους να προφέρει

Madiba: Στη Νότια Αφρική, ο Μαντέλα αναφέρεται ως Madiba και είναι το όνομα του επικεφαλής μιας φυλής του 19ου αιώνα στην οποία ανήκει και ο Μαντέλα. Το όνομα αυτό δείχνει το σεβασμό στο πρόσωπο του.


Tata: Ο Μαντέλα θεωρείται ο πατέρας της Δημοκρατίας στη Νότιο Αφρική και γι αυτό τον φωνάζουν Tata ή Xhosa που σημαίνει «πατέρας»

Khulu: Σημαινει παππούς αλλά και μεγάλος, τεράστιος και αξιοσέβαστος.

Dalibhunga: Στην ηλικία των 16, ο Μαντέλα, όπως και τα άλλα αγόρια, έγιναν επίσημα άνδρες μέσα από μια τελετή.Εκείνη την εποχή, του δόθηκε το όνομα του Dalibhunga, που σημαίνει "δημιουργός ή ο ιδρυτής του Συμβουλίου" ή "αυτός που θα συγκαλέσει το διάλογο», σύμφωνα με το Ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ