2013-06-25 01:23:03
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Ελπίζουν ο δήμαρχος να δώσει λύση στο πρόβλημα της ηχορύπανσης
Ίσως αύριο το πρωί, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης στη συνάντηση που θα έχει με επιτροπή περίοικων του «Μακρύ Στενού» να δώσει λύση στο χρονίζον πρόβλημα της ηχορύπανσης, που πλήττει μόνιμους και παραθεριστές ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού. Ενώ, απαντώντας στην ανυπαρξία... μέτρων και στην έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής, ετοιμάζονται να ζητήσουν από τον επιθεωρητή Κρήτης της Αστυνομίας τον καταλογισμό ευθυνών για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων από τις υπηρεσίες της Η υπόθεση αναμένεται να φτάσει από τους κατοίκους στα άκρα, ώστε, επιτέλους, η δημοτική Αρχή και η τοπική Αστυνομία να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα, και να επιβάλλουν την τάξη στο χάος που επικρατεί την τουριστική περίοδο και οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους να τύχουν της επιβαλλόμενης προστασίας από τα αρμόδια όργανα.

Ο κ. Γιάννης Αλεβυζάκης επαγγελματίας στην περιοχή χαρακτηρίζει την παλιά πόλη «γκέτο», μιλάει για «αδιαφορία που κρύβει σκοπιμότητες» στη διαχείριση του προβλήματος, θεωρεί ότι οι Αρχές είναι απαραίτητο να εκδηλώνουν ενδιαφέρον γιατί «η παλιά πόλη φέρνει τους ξένους στο Ρέθυμνο» και επιμένει ότι στο «Μακρύ Στενό» πρέπει να απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων τις προκαθορισμένες ώρες και απαιτείται η αντιμετώπιση και των άλλων προβλημάτων (δυσοσμία, αποκομιδή απορριμμάτων κ.λπ.)

Αφόρητη, διαπιστώνει, ότι είναι η κατάσταση στο «Μακρύ Στενό» ο κ
. Δημήτρης Λουκάς, που διαμένει στην περιοχή την καλοκαιρινή περίοδο, εξαιτίας των εκκωφαντικών θορύβων που προκαλούνται από τα δίκυκλα τις ώρες κοινής ησυχίας και σημειώνει ότι απουσιάζει ο σεβασμός στον συνάνθρωπο. Ο κ. Λουκάς πιστεύει στην αναγκαιότητα πεζοδρόμησης του στενού και σημειώνει ότι όσα εισπράττουν οι ξένοι στη διάρκεια της παραμονής τους λειτουργούν δυσφημιστικά για την πόλη.

«ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ…»

«Βαρεθήκαμε πια», τονίζει η κυρία Κατίνα Αμερικάνου που διαμένει στον ιστορικό δρόμο εξήντα ολόκληρα χρόνια. «Περνούνε δαιμονισμένα τα μηχανάκια», συνεχίζει, «πήγαμε στο δήμαρχο, μαζέψαμε υπογραφές αλλά δεν έγινε τίποτα. Μέχρι και τα νούμερα από τα μηχανάκια παίρναμε! Επιτρέπονται αυτά τα πράγματα στο «Μακρύ Στενό»; Πού είμαστε;»

Την έλλειψη προστασίας του δρόμου και των ανθρώπων που διαμένουν από τις αρμόδιες Αρχές, διαπιστώνει ο κ. Γιώργος Ανδρεαδάκης, που λειτουργεί μικρή μονάδα ενοικίασης δωματίων. «Το πρόβλημα είναι τρομερό», επισημαίνει. «Οι άνθρωποι που έρχονται να μείνουν για τις διακοπές τους φεύγουν γιατί δεν αντέχουν και ο δήμος έχει απώλεια εσόδων από τα ανταποδοτικά. Ας το δει και έτσι ο δήμος! Είχαν γίνει στο παρελθόν διαμαρτυρίες, είχαν υποσχεθεί ότι θα έμπαιναν μπάρες αλλά δεν μπήκαν, οι συνθήκες υγιεινής απουσιάζουν, περιπολίες δεν γίνονται και νιώθουμε εμείς να μην είμαστε πολίτες αυτής της πόλης!»

Όταν δοθεί ευκαιρία, το στενό μετατρέπεται «σε πίστα αγώνων» δικύκλων, έχει παρατηρήσει η κυρία Κατερίνα Ζαχαριουδάκη, που η ίδια για να αποφύγει την ηχορύπανση αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τα δυο τελευταία χρόνια τα κουφώματα των ενοικιαζομένων δωματίων της, ώστε να προστατέψει τους πελάτες της από την ηχορύπανση.

«Όταν θέλεις τουρισμό, δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η κατάσταση», τονίζει η κυρία Μαρία Μονιάκη-Λαγουδάκη, που θεωρεί μεγάλο πρόβλημα για το στενό την ηχορύπανση.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ανδρέας Μίλο οικονομικός μετανάστης από την Αλβανία, που ζει οκτώ χρόνια στην περιοχή και εργάζεται σε μικρό κατάστημα χαρακτηρίζει πληγή τους θορύβους που προκαλούνται από τα δίκυκλα και άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι τα επεισόδια και οι φωνές που προέρχονται από τους μεθυσμένους…

madeincreta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ