2013-06-25 01:21:03
Φωτογραφία για Στα πλάνα της BMW και compact crossover
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δε γνωρίζουν όρια και αναζητούν διαρκώς τρόπους για να διευρύνουν την πελατεία τους. Προσθέτουν λοιπόν στη γκάμα τους νέα μοντέλα, καλύπτοντας κάθε πιθανό κενό. Την τακτική αυτή ακολουθεί πιστά τα τελευταία χρόνια και η BMW. Μετά λοιπόν το Concept Active Tourer – το πρωτότυπο μικρομεσαίο πολυμορφικό – σειρά παίρνει η έκδοση Outdoor.

Η πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα γίνει στις 12 Ιουλίου, στην ομώνυμη έκθεση για υπαίθριες δραστηριότητες, στο Φριντριχσχάφεν της Γερμανίας. Από το όνομα του μοντέλου αλλά και την τοποθεσία της παρουσίασης συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για την crossover παραλλαγή του μελλοντικού compact της BMW. Όπως το Concept Active Tourer προαναγγέλλει τη BMW 1 GT, έτσι και το Outdoor θα οδηγήσει εκτός απροόπτου στην έκδοση με αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Το δελτίο Τύπου των Βαυαρών δεν περιείχε πάντως περισσότερες λεπτομέρειες.


Το Active Tourer Outdoor αναμένεται να έχει παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,35m, πλάτος 1,83 m και ύψος 1,56 m) και μεταξόνιο (2,67 m). Εφόσον πρόκειται για crossover μοντέλο, θα προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω. Στο μοντέλο παραγωγής θα προσφέρεται και η δυνατότητα επιλογής της τετρακίνησης xDrive.

Για το Concept Active Tourer η BMW επέλεξε κίνηση στον εμπρός άξονα, αλλά και υβριδικό σύστημα plug-in. Αποτελείται από τον νέο 3κύλινδρο 1.5 TwinPower Turbo και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 190 PS. Το πρωτότυπο πολυμορφικό επιταχύνει στα 100 km/h σε λιγότερο από 8 sec και πλησιάζει σε τελική ταχύτητα τα 200 km/h. Η BMW είχε ανακοινώνει μέση κατανάλωση μόλις 2,5 lt. ανά 100 km και εκπομπές ρύπων κάτω από 60 g/km.
newsauto.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ