2013-06-23 11:16:04
Φωτογραφία για WRC: Δεν άφησε περιθώρια ο Οζιέ
O Σεμπαστιέν Οζιέ έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι στην κατάκτηση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος άλι. Η επιβλητική του νίκη στη Σαρδηνία ήταν η τέταρτη και του χάρισε πλέον έναν... αέρα 64 βαθμών στη βαθμολογία Επειτα από επτά αγώνες, ο γάλλος οδηγός της VW προηγείται με 154 βαθμούς έναντι του teammate του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που έχει 90.

Ο Οζιέ δεν έχασε την πρωτοπορία στον αγώνα σε καμία στιγμή, κερδίζοντας επτά από τις 16 ειδικές διαδρομές. Στο τέλος της πρώτης από τις δύο ημέρες είχε φροντίσει να προηγείται του δεύτερου τότε στη γενική κατάταξη Χίρβονεν με 46,6 δευτ.

Τη δεύτερη ημέρα πάτησε γκάζι και κέρδισε τέσσερις ειδικές αφού πρώτα είχε απαλλαγεί από το εμπόδιο του Μίκο Χίρβονεν, ο οποίος τον πίεζε. Ετσι, ο γάλλος οδηγός κατάφερε να απομακρυνθεί και να ολοκληρώνει τον αγώνα με διαφορά εντός λεπτού και 16,8 δευτ. Παράλληλα, έφυγε από τη Σαρδηνία με την απόλυτη συγκομιδή βαθμών (28) αφού κέρδισε και την Power Stage.


Στο κλαμπ των χαρούμενων μπήκε και ο Τιερί Νουβίλ που τερμάτισε δεύτερος, πανηγυρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του. Η πορεία του πάντως είναι ανοδική καθώς στο Ακρόπολις είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τρίτος στη Σαρδηνία τερμάτισε ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος κατάφερε να ανακάμψει μετά το κλατάρισμα της πρώτης ημέρας. Ο Φινλανδός έχει αναλάβει το ρόλο του... κυνηγού του Οζιέ στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση, κάνοντας το 1-2 για την ομάδα της VW.

Μετά την εγκατάλειψη του Μίκο Χίρβονεν το πρωί του Σαββάτου (ενώ ήταν δεύτερος), ο Ντάνι Σόρντο είχε σαφείς εντολές από τη Citroen να μη ρισκάρει και να τερματίσει τον αγώνα, κερδίζοντας τους σημαντικούς βαθμούς για τη γαλλική ομάδα. Ετσι, ο Ισπανός ολοκλήρωσε το ράλι τέταρτος, αλλά κινδύνευσε αρκετά από τον πεισματάρη Αντρέας Μίκελσεν, ο οποίος τον πίεσε αρκετά προτού εγκαταλείψει από σπασμένη ανάρτηση λίγο πριν το τέλος.

Ετσι, πέμπτος ανέβηκε ο Μάρτιν Πρόκοπ με το Ford Fiesta ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Ελφιν Εβανς, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά ήταν ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα που κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την WRC 2, τερματίζοντας ένατος γενικής.

Μπροστά του ήταν ο άτυχος (και πάλι) Μαντς Οστμπεργκ ενώ έβδομος ανέβηκε στην πρώτη του εμφάνιση με Ford Fiesta ο Michal Kosciuszko. Να σημειωθεί ότι ο Πολωνός σε πέντε αγώνες που είχε τρέξει με το Mini είχε καταφέρει να βρεθεί μία φορά δέκατος.

Επόμενο ραντεβού των ομάδων είναι στη Φινλανδία 1-3 Αυγούστου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ