2013-06-13 00:51:14
Φωτογραφία για Πάει η χώρα σε εκλογές; Άντε και καλό μας αγώνα είπε ο Κουβέλης στους βουλευτές του...
Τη φράση «άντε και καλό μας αγώνα» χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας... αργά το βράδυ της Τετάρτης στους βουλευτές του κόμματός του, δείχνοντας να έχει αποδεχθεί την ιδέα ότι η χώρα βαδίζει σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς θεωρεί δεδομένο πλέον ότι ο πρωθυπουργός θέλει να προσφύγει σε εκλογές, στις οποίες θα επικρατήσει η σύγκρουση των δύο πόλων, δηλαδή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο κ. Σαμαράς επιδιώκει ακόμη και επαναληπτική αναμέτρηση με στόχο να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη από την κυβέρνηση - μέσω «κύκλων» της – της κοινής πρότασης των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, για νέα συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, που θα επέτρεπε να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ.

Η ανυποχώρητη αυτή στάση της κυβέρνησης φαίνεται ότι αποθάρρυνε πλήρως τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Στην άτυπη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του, ξεκαθαρίστηκε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να ψηφίσει το σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης αποφασίστηκε να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, αν αυτό ζητηθεί, στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.


Από τη συζήτηση στο στενό κύκλο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ φάνηκε ότι έχει ξεκινήσει η «αντίστροφη μέτρηση» προς τις εκλογές.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Κουβέλης, είχε ζητήσει να υπάρξει ένας κοινός τόπος συνεννόησης με τον κ. Σαμαρά, ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία της και να εξαντλήσει την τετραετία.

Κατά τη συνάντηση οι δύο αρχηγοί δεν συζήτησαν καθόλου το ενδεχόμενο κοινής καθόδου στις εκλογές.

Με βάση τις νέες εξελίξεις θα συνεδριάσει την Πέμπτη η κοινοβουλευτική ομάδα και η εκτελεστική γραμματεία της ΔΗΜΑΡ.

reportazpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φως στο σκοτάδι!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φως στο σκοτάδι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ