2013-06-12 14:09:40
Φωτογραφία για Περιφέρειας Αττικής: Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ
Σε ψήφισμα κατά της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ προχώρησε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης. Το ψήφισμα, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη... την απόφαση της Κυβέρνησης και ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ, χωρίς να γίνει καμία απόλυση εργαζομένου.

Το ψήφισμα πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Γ. Μανουσογιαννάκης. Η παράταξη «Αττικής Οδός» καταψήφισε το ψήφισμα, ενώ λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις «Αττική Νέα Προοπτική» και «Αττική Γη».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης:

«Αυτοί που λέγανε ‘όχι’ στο Μνημόνιο τώρα κάνουν τα περισσότερα. Είναι να τρελαίνεται κανείς. Η ξαφνική διακοπή λειτουργίας έγινε τόσο αιφνιδιαστικά, ώστε να μην υπάρξει χρόνος για αντιδράσεις. Ο τρόπος ήταν τρομερά άγαρμπος. Αυτό που έγινε είναι ένας ξαφνικός θάνατος. Οι πολίτες περιμένουν πολιτικές λύσεις και όχι ναζιστικές πρακτικές.


Ξέρεις τί είναι να εργάζεσαι 25 χρόνια στη δουλειά και τώρα να μένεις άνεργος; Δεν μπορείς έτσι να βγάζεις στο δρόμο τους ανθρώπους. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μένουν άνεργοι εν μία νυκτί. Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στη μακρά αλυσίδα των απολύσεων και της ανεργίας. Κανείς δεν πρέπει να δεχθεί άλλον άνεργο και αυτό ισχύει όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και για κανέναν άλλο εργαζόμενο».

Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο του ψηφίσματος:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενημερώθηκε για την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει από σήμερα 11/06/2013 την ΕΡΤ Α.Ε. που αφορά τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, να σταματήσει την εκπομπή του προγράμματός τους και να απολύσει τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά από 3 μήνες με νέο προσωπικό και νέους, προφανώς χειρότερους, όρους εργασίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης και απαιτεί να συνεχιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καμία απόλυση εργαζομένου και να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της και περιορισμού του δικαιώματος της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί το πλούσιο ιστορικό αρχείο της».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ