2013-06-12 14:07:06
Φωτογραφία για «Η Κυβέρνηση εκτέλεσε την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου»
από το Γραφείο Τύπου

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Τρικομματική Κυβέρνηση με το λουκέτο στην ΕΡΤ φιμώνουν την δημόσια ενημέρωση και αφήνουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, γεγονός που στηλιτεύεται σχεδόν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας.

Και ποιος δεν θυμάται τον κ. Κεδίκογλου πριν από δύο χρόνια να εναντιώνεται στον προκάτοχό του κ. Μόσιαλο, θεωρώντας τις αλλαγές που προωθούνταν τότε σε τελείως λάθος κατεύθυνση και μάλιστα να μην κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τώρα όμως ο κ. Κεδίκογλου ανακόλουθος και αναξιόπιστος στα λόγια και στα έργα του συμφωνεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ και παρουσιάζεται άμοιρος ευθυνών ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα για τους εργαζόμενους. Σίγουρα στην ΕΡΤ διεπράχθησαν πολλά «αμαρτήματα» αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνονται οι χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι που οδηγούνται στις απογοητευτικές λίστες του ΟΑΕΔ, ευθύνονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΡΤ και οι διοικήσεις που λειτουργούσαν με τις εντολές τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης πλήττει τους χιλιάδες απλούς εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς και όχι τους «ημέτερους» με τους προκλητικά παχυλούς μισθούς.


Η ΕΡΤ προσέφερε ενημέρωση, ποιότητα και πολιτισμό και αποτέλεσε σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με την ομογένεια. Αντί να εκσυγχρονιστούν οι δομές της ΕΡΤ και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας σύγχρονης και αυτόνομης ραδιοτηλεόρασης, η Τρικομματική Κυβέρνηση την οδηγεί στο κλείσιμο προς όφελος αλλότριων συμφερόντων, γιατί απέτυχε παταγωδώς με την λαθεμένη πολιτική που ακολουθεί. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι αισχύνη στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι Κυβερνώντες να φιμώνουν την φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη. Τέτοιες πράξεις από την Τρικομματική Κυβέρνηση είναι αυταρχικές και αποτελούν κοινωνική πρόκληση.

Η αρχή της λογικής του «αποφασίζομεν και διατάζομεν» της Κυβέρνησης έγινε από την ΕΡΤ…ποιος ξέρει τι μας περιμένει από εδώ και πέρα! Σε τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες οι Κυβερνώντες θα μας βρουν σύσσωμους απέναντί τους όλους τους πολίτες και ιδίως τους νέους!

Με εκτίμηση,

Γιώργος Δρακούλης

Γενικός Γραμματέας Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ