2013-06-12 02:51:28
Φωτογραφία για Απειλή Σαμαρά σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Εκλογές αν δεν περάσει το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ
Πολιτικό σεισμό και δέος προκάλεσε η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και να... απολυθούν άμεσα 2.656 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα λάβουν φυσικά αποζημίωση, αλλά δεν παύουν να είναι πλέον άνεργοι και χωρίς εργασία.

Στις 23:15 η ΕΡΤ έχασε το σήμα της από όλη την Ελλάδα και έτσι τελείωσε μία ολόκληρη εποχή!

Αν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν πως τάσσονται κατά του κλείσιματος της ΕΡΤ και προεξοφλούν πως δεν θα ψηφίσουν το νόμο, γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτός ο νόμος θα έρθει στη Βουλή μετά τον Σεπτέμβριο οπότε και το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ θα έχει τελεστεί.

Η κυβέρνηση άλλωστε με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πως δεν διστάζει να τα βάλει με ισχυρά συμφέροντα και συνδικάτα ακόμα και με τους δημοσιογράφους, ενώ για το λόγο αυτό ανακοίνωσε συγχρόνως και μείωση του τέλους για την ΕΡΤ, το οποίο άλλωστε ήταν πάγιο αίτημα όλης της κοινωνίας. Έτσι η κυβέρνηση θεωρεί πως θα κεφαλαιοποιήσει θετικά το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση το μεσημέρι της Τρίτης έδωσε στη δημοσιότητα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με αριθμό Α139, που ορίζει τον τρόπο και τη διαδικασία που θα ακολουθείται για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και οργανισμών.

Αμέσως πυροδοτήθηκαν σενάρια τα οποία υποστήριζαν ότι άνοιγε ο δρόμος για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, τα οποία επιβεβαιώθηκαν λίγες ώρες αργότερα όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με δηλώσεις του ανακοίνωσε και επίσημα την απόφαση της κυβέρνησης.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες δεν υπάρχει περιθώριο για εφυσυχασμός. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης» και πρόσθεσε: «Την ΕΡΤ την πληρώνει ο ελληνικός λαός με 300 εκατ. ευρώ το έτος».

Όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη θέση της σημερινής ΕΡΤ «θα δημιουργηθεί σύγχρονος δημόσιος αλλά όχι κρατικός οργανισμός ραδιοτηλεόρασης».

«Οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν κανονικά και στο νέο οργανισμό θα προσληφθούν λιγότεροι υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ», ενώ διευκρίνισε πως οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, όσο η δημόσια τηλεόραση παραμένει κλειστή» διευκρίνισε.

reportazpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ