2013-06-10 10:21:04
Φωτογραφία για Μεγάλη γκάφα ΑΚΕΛ - Σύγχυσαν τα ονόματα
Απάντηση στο ΑΚΕΛ έδωσε η Κυβέρνηση για τις κατηγορίες για παράτυπο διορισμό από την Κυβέρνηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας και συγκεκριμένα τον Στέλιο Κοιλιάρη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, το μέλος του Δ.Σ της Κεντρικής Στέλιος Ανδρέα Κοιλιάρης «που στις δήθεν αποκαλύψεις αναφέρεται ότι συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο χρηματο-οικονομικής εταιρείας είναι άλλο πρόσωπο από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας κ. Στέλιο Κυριάκου Κοιλιάρη», για το οποίο κάνει λόγο το ΑΚΕΛ αλλά και το εκφραστικό του όργανο εφημερίδα «Χαραυγή».

«Λυπούμαστε ειλικρινά για την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα, όπως ο διορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, χωρίς να μπουν στον ελάχιστο κόπο να ελέγξουν τα πραγματικά δεδομένα. Επειδή είδαν ένα όνομα μέλους χρηματο-οικονομικής εταιρείας έβγαλαν το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον κ. Στέλιο Κυριάκου Κοιλιάρη που πρόσφατα διορίστηκε από την Κυβέρνηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.


Νωρίτερα, ο Χρίστος Χριστοφίδης είχε δηλώσει πως «φαίνεται να προκύπτει ζήτημα ασυμβίβαστου για το διορισμό του κ. Κοιλιάρη ο οποίος φέρεται να είναι μη εκτελεστικός σύμβουλος χρηματοοικονομικής εταιρείας». Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει εάν ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες και «εάν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος σύμφωνα με τη νομοθεσία για να είναι νομότυποι οι διορισμοί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας και εάν όντως υπάρχει ασυμβίβαστο, τι πρόκειται να πράξει».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ευαισθησία και η σπουδή που επιδεικνύεται από την κυβέρνηση σε άλλες περιπτώσεις, θα επιδειχθεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση», κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ