2013-06-10 04:47:04
Φωτογραφία για Οι εκλογές της ΑΕΚ που είχαν και Φιλαδελφειώτικο χρώμα
Αν και το μέγεθος και η αίγλη της ΑΕΚ ξεπερνά τα στενά όρια της πόλης μας, το... ιστορικό σωματείο διαθέτει άρρηκτες σχέσεις με τη ΝέαΦιλαδέλφεια και πάντα αντιμετωπίζεται και ως τοπικό σωματείο. Η πρόσφατη αναθέρμανση της ελπίδας όλων των ΑΕΚτζήδων, για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν ένας ακόμα λόγος για την έντονη παρουσία Φιλαδελφειωτών-Χαλκηδονιωτών στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου, για το νέο Διοικητικό συμβούλιο τηςερασιτεχνικής ΑΕΚ (ακόμα και από συμπολίτες μας, όχι μέλη της ομάδας, που ίσως δεν είχαν παραβρεθεί ποτέ ξανά κατά το παρελθόν σε συνελεύσεις ή αρχαιρεσίες…).

Από το πρωί, πλήθος ΑΕΚτζήδων κατέκλυσε τους χώρους του ξενοδοχείου που φιλοξενούσε τη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής. Οι «Ορίζοντες…» βρέθηκαν εκεί από νωρίς και παρέμειναν μέχρι αργά για να σας μεταφέρουν λίγο από το κλίμα των κρίσιμων εκλογών. Τις λεπτομέρειες θα τις διαβάσετε αναλυτικά σε αθλητικές και ΑΕΚτζίδικες ιστοσελίδες. Εμείς θα επικεντρωθούμε περισσότερο στοΦιλαδελφειοΧαλκηδονιώτικο «χρώμα», που όπως προείπαμε, ήτανέντονο! Στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η Γενική Συνέλευση, πλήθος μελών παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τις ομιλίες όλων όσοι έλαβαν το λόγο. Ορισμένες τοποθετήσεις «άναψαν» τα αίματα, ενώ οι περισσότερες γίνονταν δεκτές με χειροκροτήματα.


Στους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν! Στη φωτογραφία – στο «roof garden» – ο συμπολίτης μας επιχειρηματίας (και γνωστός ΑΕΚτζής) κ. Ζάχος Καμαρίκος σε «καυτή» συζήτηση με το συμπολίτη μας, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας ερευνών Pulse (και επίσης ΑΕΚτζή) κ. Γιώργο Αράπογλου, με θέμα τις εξελίξεις στην ομάδα, το γήπεδο και άλλα ενδιαφέροντα που δυστυχώς, το δημοσιογραφικό «απόρρητο», μας εμποδίζει να σας μεταφέρουμε Τα «μαγικά«, κίτρινα χαρτάκια («Μέλος με δικαίωμα ψήφου«) που έδιναν το δικαίωμα συμμετοχής στις κρίσιμες εκλογές της ερασιτεχνικής. Στη φωτογραφία τα αντίστοιχα, δύο μελών από δύο γενιές ΑΕΚτζήδων: του πατέρα (Ηλία Αράπογλου – παλαιού μέλους της ερασιτεχνικής από τη δεκαετία του ’70) και του γιού (επί πολλά χρόνια μέλους, Γιώργου Αράπογλου)…

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Κ. Κοτσάτος, στη σύντομη αλλά μεστή ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «…την “ΑΕΚ και τα μάτια σου” μου είπε η γιαγιά μου και ο παππούς μου! Η ΑΕΚ θα ξαναγίνει αυτοκρατόρισσα σε όλα τα αθλήματα, μαζί με τον κ. Μελισσανίδη». Διαβάστε περισσότερα, στο τέλος του δημοσιεύματος.

Ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ, ΚώσταςΝεστορίδης που γνώρισε την αποθέωση, δεν έκρυψε την χαρά του και τη συγκίνησή του και χαιρέτησε θερμά πολλούς φίλους!

Οι ομιλίες έχουν τελειώσει και η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει από στιγμή, σε στιγμή. Ο «τεράστιος» Κώστας Νεστορίδης στο σημείο που αρμόζει στην ιστορία του (στο υψηλότερο…), μοιάζει να καμαρώνει τους «ανυπόμονους» (για να ψηφίσουν; ή για τις καλύτερες μέρες που ελπίζουν ότι έρχονται για την ομάδα τους;) παλαιούς ΑΕΚτζήδες!

Έντονο Φιλαδελφειώτικο χρώμα είχε η φετινή Γενική Συνέλευση, όπως δείχνει και η παραπάνω φωτογραφία με τρεις γνωστούς Φιλαδελφειώτες ΑΕΚτζήδες (από δεξιά): τον αρχιτέκτονα μηχανικό (και πρώην δημοτικό σύμβουλο Νέας Φιλαδέλφειας επί δημαρχίας Στ. Κόντου) κ. Δ. Κωνσταντάτο, τον τοπικό επιχειρηματία (και υποψήφιο για το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) κ. Γ. Ντικιάδη και το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας ερευνών Pulse (και μέλος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ) κ. Γ. Αράπογλου .

Στη Γενική Συνέλευση προσήλθε και η δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, κα Ευτ. Γαϊτανά – Αποστολάκη, η οποία έλαβε το λόγο υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «…η ΑΕΚ θα γυρίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια» για να εισπράξει το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τηναποχώρησή της, λίγο αργότερα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Κ. Κοτσάτος, στη σύντομη αλλά μεστή ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «…την “ΑΕΚ και τα μάτια σου” μου είπε η γιαγιά μου και ο παππούς μου. Δεν θα μιλήσω για γήπεδα, εξυγίανση και τα λοιπά σήμερα. Είναι δεδομένα! Η ΑΕΚ θα ξαναγίνει αυτοκρατόρισσα σε όλα τα αθλήματα, μαζί με τον κ. Μελισσανίδη. Δεν θα γίνει αύριο αυτό… αλλά θα γίνει! …είχα γράψει κάποτε τους 69 στόχους της ζωής μου – γεννήθηκα το 1969. Τον τελευταίο στόχο που είχα βάλει, το συζήτησα με τον κ. Μελισσανίδη πριν μία εβδομάδα. Του είπα “πρόεδρε τώρα που ξαναμπαίνεις στην ΑΕΚ, σου εύχομαι εκτός από τα νταμπλ στην Ελλάδα να πάρουμε και Ευρωπαϊκό τρόπαιο’. Μου λέει «στο μπάσκετ είναι εύκολο, στο ποδόσφαιρο θέλει πολλά λεφτά …δεν θα υπάρχει αναγέννηση χωρίς έναν άνθρωπο σαν τον Μελισσανίδη».
orizontes.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ