2013-06-08 20:37:41
Φωτογραφία για Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αλεβί-Μπεκτασί, υπέρ των διαδηλώσεων στην Τουρκία!!!
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αλεβί-Μπεκτασί Τουρκίας, Σελαχαττίν Οζέλ Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αλεβί-Μπεκτασί Τουρκίας, Σελαχαττίν Οζέλ, δήλωσε ότι σταματούν τις διαμαρτυρίες που είχαν αρχίσει για να αποτρέψουν την ονομασία της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου σε "Γιαβούζ Σουλτάν Σελήμ", που ήταν ο σφαγέας των Αλεβιτών και συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στις διαδηλώσεις που γίνονται στο Ταξίμ.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Οζέλ,, στα εγκαίνια του χώρου λατρείας των Αλεβί, Ataevler Cemevi, στην κωμόπολη Νιλιουφέρ, της Προύσσας.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Νομάρχης Προύσσας, Şehabettin Harput, ο Δήμαρχος της κωμόπολης, Mustafa Bozbey, ο τοπικός Μουφτής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλεβιτών, Οζέλ, ο Αντιπρόεδρος των Συλλόγων Τζαφερί*,  Ali Adar, ο εκπρόσωπος των Νουσαϊρί (Αλαουίτες Αντιοχείας), Ali Yeral, ο Γενικός Πρόεδρος των Πολιτιστικών Συλλόγων Αλεβιτών, Ντογάν Ντεμίρ, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας των Προτεσταντών Κωνσταντινούπολης, Timur Topuz και πολλοί Αλεβίτες.


Μετά τα εγκαίνια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλεβί-Μπεκτασί Τουρκίας, Σελλαχαττίν Οζέλ, δήλωσε ότι σταματούν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την τρίτη γέφυρα και ενώνουν όλες τις δυνάμεις τους με τους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ.

Να σημειωθεί η παρουσία του νομάρχη και του μουφτή στα εγκαίνια, αφού μέχρι πρόσφατα οι Αλεβίτες δεν αναγνωρίζονταν από το κράτος, οι εκπρόσωποι του οποίου απέφευγαν να παρίστανται σε εκδηλώσεις Αλεβιτών!

Σχετικό άρθρο

Αλεβίτες: Μια άγνωστη παράμετρος του Νέου Ανατολικού Ζητήματος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ