2013-06-08 01:37:05
Φωτογραφία για Οι Γάλλοι θα διαλύσουν τις ακροδεξιές οργανώσεις
Τη διάλυση των ακροδεξιών οργανώσεων προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς μετά το θάνατο αριστερού ακτιβιστή, ο οποίος δέχτηκε... την επίθεση από σκινχεντς που τον χτύπησαν με λοστούς και σιδηρογροθιές. 

Η Δημοκρατία «δεν θα δείξει έλεος» και «θα πολεμήσει τις αηδιαστικές ιδέες που μας θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας μας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διαβεβαιώνοντας ότι οι οργανώσεις αυτές θα διαλυθούν. «Θα το κάνουμε, χωρίς αμφιβολία, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος, πολλή αποφασιστικότητα, μέθοδος και σεβασμός στις διαδικασίες», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Δυστυχώς, αυτές οι οργανώσεις αριθμούν εκατοντάδες ανθρώπους, πολύ βίαιους, ρατσιστές, αντισημίτες και ομοφοβικούς οι οποίοι αμφισβητούν την κυριαρχία της Δημοκρατίας και θέλουν να την ανατρέψουν», σημείωσε ακόμη ο κ. Βαλς . 

Χθες, απαντώντας στη γαλλική δεξιά που ζητούσε την διάλυση όλων των βίαιων οργανώσεων, τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς, ο Μανουέλ Βαλς ζήτησε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, να μην γίνονται απλοϊκοί συμψηφισμοί. «Δεν είναι ώρα για συμψηφισμούς . Οι οργανώσεις της άκρας δεξιάς είναι αυτές που εδώ και μήνες είναι φορείς της γλώσσας του μίσους. Δεν πρέπει να τις συγχέουμε με τις οργανώσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αγωνίζονται κατά του φασισμού», είπε. «Ξέρω από φασισμό, τον έχω ζήσει στην Ισπανία», είπε ο Βαλς που είναι καταλανικής καταγωγής. 
lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ