2013-06-07 19:06:04
Φωτογραφία για Υπόμνημα ναυτεργατών στην Εισαγγελία Πειραιά για τα δεδουλευμένα
Την εφαρμογή του νόμου απέναντι στις πλοιοκτήτριες εταιρείες που οφείλουν δεδουλευμένα σε πληρώματα, ζητούν με υπόμνημα που κατέθεσαν το πρωί στον προϊστάμενο της... Εισαγγελίας Πειραιά εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, με τον γ.γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), Γιάννη Χαλά.

Στο υπόμνημά της η ΠΝΟ προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η οποία οδηγεί «στην ψυχική και σωματική εξαθλίωση και ταλαιπωρία των εργαζομένων», είναι βέβαιο ότι θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια των επιβαινόντων και των πλοίων.

Επισημαίνει ακόμη ότι από διετίας η εργοδοτική πλευρά, εκμεταλλευόμενη την πολιτικοοικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, «αρνείται να εκπληρώσει την έναντι των εργαζομένων της βασική, πρωταρχική και κύρια υποχρέωση της καταβολής του αντιτίμου της προσφερόμενης εργασίας τους, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν δεκάδες ναυτεργάτες, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πέντε και έξι μηνών».


Ο εισαγγελέας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των ναυτικών και είπε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Η ΠΝΟ αποφάσισε χθες την προσωρινή αναστολή των συνδικαλιστών παρεμβάσεων σε πλοία εταιρειών που χρωστούν δεδουλευμένα σε ναυτικούς, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι αν οι εταιρείες δεν τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα εξόφλησης των δεδουλευμένων θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι έχουν υποσχεθεί να δοθεί ένα μέρος των χρημάτων έως το τέλος Ιουνίου και να υπάρξει πλήρης εξόφληση των οφειλών στο τέλος Ιουλίου.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος, ξεκαθάρισε ότι το δικό του ναυτεργατικό σωματείο θα συνεχίσει τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις σε πλοία όπου μέλη του καταγγέλλουν μη εξόφληση οφειλών.

Το πρωί, το πλοίο «Πηνελόπη» δεν εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από τη Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο καθώς 11 άτομα από το πλήρωμα πραγματοποίησαν επίσχεση εργασίας ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας υπήρξε συνδικαλιστική παρέμβαση από μέλη της ΠΕΝΕΝ, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο άτομα για παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά από εντολή εισαγγελέα. Οι επιβάτες του πλοίου «Πηνελόπη» προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super ferry». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ