2013-06-07 13:09:04
Φωτογραφία για Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Severodvinsk σε θαλάσσιες δοκιμές
Το Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Severodvinsk σε θαλάσσιες δοκιμές Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των ρωσικών κρατικών ναυπηγείων Sevmash το πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης 885 Yasen «Severodvinsk», ξεκίνησε την τελευταία σειρά των θαλάσσιων δοκιμών στη Λευκή Θάλασσα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ναυπηγείων Sevmash, Ekaterina Pilikina οι δοκιμές έχουν αρχίσει πριν από αρκετές ημέρες, χωρίς όμως να παρέχει η ίδια περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά χρονικό πλαίσιο ή την έκτασή τους.

Το ναυπηγείο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το υποβρύχιο θα συνεχίσει τις δοκιμές που έχει ξεκινήσει από το 2011. Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Severodvinsk έχει πραγματοποιήσει συνολικά 137 ημέρες θαλάσσιων δοκιμών.

Το Severodvinsk , του οποίου η κατασκευή άρχισε το 1993, αναμένεται να παραδοθεί στο ρωσικό πολεμικό Ναυτικό μέσα στο 2013. Κανονικά ήταν να παραδοθεί στο ρωσικό ναυτικό στο τέλος του 2012 .


Το υποβρύχιο Severodvinsk πραγματοποίησε αρκετές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων από τον Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών εκτόξευσης πυραύλων τύπου Bulava εναντίον επίγειου στόχου .

Το πολλαπλών ρόλων πυρηνικό υποβρύχιο που θα ανήκει μετά την επίσημη καθέλκυση του στην δύναμη των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων έχει εκτόπισμα 13.800 τόνων, μήκος 119 μ., ταχύτητα 31 κόμβων, και δύναται να φτάσει σε βάθος 600 μέτρων. Επίσης υπηρετείται από πλήρωμα 90 ατόμων , συμπεριλαμβανομένων 32 αξιωματικών.

Διαθέτει πυραύλους 3M55 Oniks (SS-N-26) και 3M54 (SS-N-27) Kalibr και Bulava τύπου cruise, τορπίλες και νάρκες.

Σχόλιο Γ. Μοτσάκου, Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών: Είναι το πρώτο υποβρύχιο που χρησιμοποιήθηκε η σύγχρονη τεχνολογία της ρωσικής ναυπηγικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου και του υπερσύγχρονου υδροακουστικού συστήματος Irtysh-Amphora με την σφαιρική κεραία μεγάλης διαμέτρου που έχει καταλάβει όλες τις άκρες της πλώρης, όπως ακριβώς γίνεται στα υποβρύχια των ΗΠΑ.

Η χρήση τέτοιου είδους κεραίας επέβαλε όπως και στα αμερικανικά υποβρύχια της ιδίας κλάσης , την ανάγκη της αλλαγής της θέσης εγκατάστασης των τορπιλών με αυτές να μετατοπίζονται τελικά από τη πλώρη στο κεντρικό μέρος του σκάφους.

Το κύριο όπλο του υποβρυχίου είναι το σύστημα πυραύλων του με τους οκτώ εκτοξευτές του που δύναται να εκτοξεύσουν τους νέους διηπειρωτικούς πύραυλους Bulava .

Αυτή ακριβώς η δυνατότητα δηλαδή εκτόξευσης μιας μεγάλης γκάμας πυραύλων το καθιστά πραγματικό « φόβητρο» μιας και είναι ικανό να εκτελέσει οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί .

pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ