2013-06-07 11:29:33
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Αδειάζουν m στελέχωση µε ιατpoύs από τους Συλλόγους
ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ του γερµανικού µοντέλου εξετάζει n ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την καλύτερη στελέχωση του ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο αυτό το ενιαίο Ταµείο θα συµβάλλεται µε τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και όχι µεµονωµένα µε τους ιδιώτες γιατρούς. 

Στόχος είναι n διασφάλιση συµβάσεων µε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ιδίως στην περιφέρεια όπου παρουσιάζονται κενά σε ειδικότητες πρώτης γραµµής, όπως είναι οι παιδίατροι, και n εύκολη πρόσβαση των περίπου 10 εκατοµµυρίων ασφαλισµένων στην ιατροφαρµακευτική περίθαλψη. 

Μάλιστα, σύµφωνα µε το ίδιο σχέδιο που εξετάζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλµάς, επαγγελµατικές ευκαιρίες θα δοθούν και στους νέους γιατρούς σι οποίοι δεν δύνανται να λειτουργήσουν ιδιωτικό ιατρείο. 

Και αυτό γιατί θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ενιαίο Ταµείο εξετάζοντας ασθενείς στις υγειονοµικές µονάδες του ΕΟΠΥΥ. 


Τοµή στο νέο σύστηµα αποτελεί και το γεγονός ότι οι γιατροί δεν θα αµείβονται απευθείας από το Ταµείο αλλά από τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν, καθώς αυτός θα διαχειρίζεται τα ποσά που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ ανά περιφέρεια. 

Στο µεταξύ, γιγαντώνεται n µαύρη τρύπα στη δαπάνη των διαγνωστικών εξετάσεων καθώς από τον εκτροχιασµό του ΕΟΠΥΥ αναµένεται να προκύψει έως το τέλος του έτους έλλειµµα 30 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, αισιοδοξία προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν στη φαρµακευτική δαπάνη. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ο κ. Σαλµάς, «τον µήνα Μάιο n φαρµακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ ήταν απόλυτα µέσα στον στόχο της χρονιάς», προσθέτοντας ότι αυτό σηµαίνει ότι οι ασθενείς πλήρωσαν λιγότερα χρήματα.  ΤΑ ΝΕΑ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ