2013-06-07 11:00:24
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ -  Αρνητής του Ολοκαυτώματος
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης

Ο αυτοπροσδιορισμός του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη ως «αρνητή του Ολοκαυτώματος» των Εβραίων από τους Ναζί προκάλεσε μια σύντομη παρέμβαση από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σχολιάζοντας τη στάση του Ελληνο-ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος επέλεξε να απαντήσει εγγράφως από το Ισραήλ όπου μετοίκησε στις ερωτήσεις της Επιτροπής, ο κ. Κασιδιάρης τον χαρακτήρισε «μάρτυρα-κλειδί που διαχειριζόταν τα χρήματα της εγχώριας νομενκλατούρας» και πρόσθεσε ότι «είναι προσωπικός θαυμαστής του Αντ. Σαμαρά και κολλητός του συμβούλου του Σ. Παπασταύρου και γι΄ αυτό σκίζονται όλοι στη ΝΔ γι΄ αυτόν».

Αναφορικά δε με τη στάση του να μην προσέλθει, συμπλήρωσε: «Μας είπε αρχικά ότι δεν έρχεται σε αυτή την επιτροπή γιατί συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος. Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο παράνομο κράτος των σιωνιστών που δολοφονεί αμάχους. Αυτός ο κύριος όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας θα συλληφθεί και θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη».


Ακολουθώντας στο βήμα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου δεν μπόρεσε να μην αξιοποιήσει την ευκαιρία για να ερωτήσει τον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου: «Μιας και ήσασταν λαλίστατος στο αντιρατσιστικό, μπορείτε να μας πείτε ποια θα ήταν η ποινή στη Γερμανία για έναν αρνητή του Ολοκαυτώματος; Φυλάκιση πέντε χρόνων!».

Εν μέσω φωνών και θορύβων από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Οικονόμου παρατήρησε: «Σας είχαμε μιλήσει για την αναγκαιότητα του αντιρατσιστικού νόμου. Και μόλις κατέβηκε από το βήμα ο αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Σήμερα η πραγματικότητα σας δείχνει το άσχημο πρόσωπό της».

Παρεμβαίνοντας επί τούτου ο κ. Αθανασίου συνέστησε ψυχραιμία και σύνεση και υποστήριξε ότι σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην πρόταση νόμου της ΝΔ, για να παρατηρήσει σε έντονο ύφος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Δρίτσας: «Ο υπουργός πρέπει να μπει στη θέση του! Κλείνει το μάτι στην Ακροδεξιά». Ο κ. Κασιδιάρης στη δευτερολογία του επανήλθε και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ «να πάψει να λέει τη λέξη Ολοκαύτωμα διότι κάποια υποκείμενα στις τάξεις της ξεχνάνε τα δικά μας Ολοκαυτώματα, ενώ η ΝΔ είναι αυτή που εξέδωσε το βιβλίο της Ρεπούση».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ