2013-06-07 10:57:26
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 7-6-13
Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η υπόθεση Παπακωνσταντίνου, το εφάπαξ, οι καταθέσεις και ο φόρος ακινήτων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ηρθε η... ώρα του".Η εφημερίδα γράφει ότι "με μία ακόμη κατηγορία, αυτήν της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, βαρύνεται από χθες το βράδυ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να διευρύνει το σε βάρος του κατηγορητήριο για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»".

ΕΘΝΟΣ: "Αυτό δεν έγινε ποτέ; Οι μάσκες έπεσαν. Η Χρυσή Αυγή αρνείται και το ολοκαύτωμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεπέρασαν τα όρια οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών. Προσβάλλοντας την ιστορική μνήμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάστηκε αρνητής του ολοκαυτώματος και της εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως αυτό του Νορντχάουζεν. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ πετούν τις «αντισυστημικές» μάσκες".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μυστικός πόλεμος του Φωτός-Ελληνισμού με το Σκότος-Σιωνισμό!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Ελληνες «μυστικοί μαχητές» και η «ομάδα έψιλον» ορκίστηκαν να ελευθερώσουν την Ελλάδα!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μειωμένο εφάπαξ έως 20% από το 2014".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σχέδιο που μετατρέπει το εφάπαξ από Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες σε έντοκη επιστροφή εισφορών επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή προκειμένου να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση ότι από το 2014 (σ.σ. και όχι για όσους αποχωρήσουν από την επόμενη χρονιά) τα Ταμεία Πρόνοιας θα πρέπει να μηδενίσουν τα ελλείμματά τους και να δίνουν τόσα εφάπαξ όσα επιτρέπουν τα οικονομικά τους!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ο «πόλεμος» απειλεί τις καταθέσεις".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "με αυστηρή γλώσσα, αλλά και διάθεση υπεκφυγής, η Ε.Ε. τόνισε ότι διαφωνεί «θεμελιωδώς» με την επικριτική έκθεση του ΔΝΤ για το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, πάντως, υπενθύμισε με νόημα τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι Ευρωπαίοι εταίροι. Την ίδια ώρα, έγγραφο της Ευρωζώνης αποκαλύπτει ότι συζητείται ανώτατο όριο 50 έως 70 δισ. στα χρήματα που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση, κάτι που σημαίνει ότι, αν το όριο εξαντληθεί, οι «λύσεις» θα είναι δραστικές, με πρώτη το κούρεμα των καταθέσεων".

ΕΣΤΙΑ: "Ολη η αλήθεια για τα ακίνητα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα έτος μετά την ανάδειξη της Κυβερνήσεως Σαμαρά, εδόθη επί τέλους στην δημοσιότητα η επίσημη πρότασίς της για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Η οποία δεν έχει σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, που μιλούσαν για κατάργηση του ΦΑΠ και του χαρατσιού της ΔΕΗ. Αυτό που προτείνεται τώρα είναι ένας συνδυασμός των δύο. Θα φορολογηθούν όλα τα ακίνητα κατά τα πρότυπα του χαρατσιού της ΔΕΗ, αλλά οι συντελεστές θα είναι υψηλότεροι ώστε να προσεγγίζουν εκείνους του ΦΑΠ".

Η ΑΥΓΗ: "Καταιγίδα αυξήσεων έως 12,6% σε τρόφιμα, νερό, ρεύμα, εισιτήρια, φάρμακα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες εξοντωτικές αυξήσεις του ΦΠΑ σε βασικά είδη απαιτεί το ΔΝΤ παρά την ομολογία του εγκλήματος με τη σκληρή λιτότητα, που πνίγει την ελληνική οικονομία. Ζητείται ακόμη να προχωρήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σπιτιών τον Αύγουστο καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις. Το συνολικό πακέτο των επιπλέον μέτρων ξεπερνά τα 11 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία εξαιτίας του δημοσιονομικού κενού του 2014 και των μέτρων της διετίας 2015-2016".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αδιόρθωτοι. Παραδέχονται το λάθος. Επιμένουν στο πρόγραμμα «σωτηρίας» της χώρας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ρόλο ουδέτερου παρατηρητή επέλεξε να βάλει την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς στη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της τρόικας μετά την έκθεση-«βόμβα» του ΔΝΤ. Ο πρωθυπουργός από το Ελσίνκι δήλωσε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πετύχει τους στόχους του Μνημονίου και με το παραπάνω, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας καλεί σε ανατροπή της κυβέρνησης. Εκτός θέματος και οι δηλώσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. Για επαναδιαπραγμάτευση ή πολύ περισσότερο για αλλαγή του καταστροφικού προγράμματος «σωτηρίας», ούτε κουβέντα".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Κομπίνα 39 εκατ. ευρώ εις βάρος ανέργων".

Η εφημερίδα σημειώνει "μία απίστευτη κομπίνα 39 εκατ. ευρώ με θύματα χιλιάδες άνεργους νέους, στην οποία «πρωταγωνιστούν» η Γενική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας, πέντε ιδιοκτήτες ισάριθμων Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΚ) και ένα κύκλωμα παράνομων υποκλοπών προσωπικών δεδομένων, από απόρρητα αρχεία του ελληνικού Δημοσίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κομισιόν και Γερμανία κατά ΔΝΤ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη σφοδρή αντίδραση της Κομισιόν και της Γερμανίας προκάλεσε η έκθεση του ΔΝΤ για το πρώτο Μνημόνιο, στην οποία αναγνώριζε λάθη και αστοχίες, με βασικότερο την άρνηση της Ευρωζώνης να γίνει εξαρχής «κούρεμα» του ελληνικού χρέους".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Καταναλωτικά δάνεια 6 μυστικά για κούρεμα έως 80%".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σημείο αναφοράς για τον τρόπο με τον οποίο τα πιστωτικά ιδρύματα θα αντιμετωπίζουν οφειλέτες που έχουν υποστεί βίαιη μεταβολή εισοδημάτων ανεξάρτητα από το εάν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής με βάσει το πρόγραμμα Χατζηδάκη, αναμένεται να αποτελέσει η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για τους δανειολήπτες που κατατέθηκε στη Βουλή στις αρχές της εβδομάδας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΝΑΙ στην παραπομπή".

Η εφημερίδα σημειώνει "με ψήφους 234 υπέρ, 21 κατά και επτά «παρών», η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών με το αδίκημα της απιστίας. Στην απολογία του, πριν από την ψηφοφορία, ο κ. Παπακωνσταντίνου «είδε» παντού εχθρούς, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι εξιλαστήριο θύμα. Επιχείρησε παράλληλα να επιρρίψει ευθύνες για τη μη αξιοποίηση και απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ιωάννη Διώτη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανατροπή της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού".

Η εφημερίδα αναφέρει "το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης του νερού με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία, που θα υλοποιεί ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ευρώπη εναντίον ΔΝΤ. Καβγάς κατόπιν εορτής για την ελληνική Οδύσσεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πόλεμο μεταξύ των δανειστών της χώρας μας τρία χρόνια μετά το Μνημόνιο προκάλεσε η Εκθεση του ΔΝΤ, με την οποία το Ταμείο αναγνωρίζει ότι επέβαλε υπερβολική λιτότητα στην Ελλάδα, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες για αυτό στην Κομισιόν και τις μεγάλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Βρυξέλλες και Βερολίνο πέρασαν χθες στην αντεπίθεση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μπλακ άουτ σήμερα στην υγεία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζει τώρα το κλίμα".

Η εφημερίδα σημειώνει "αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία. Εντονο ενδιαφέρον ξενων funds για επενδύσεις στο Χ.Α. σε τράπεζες, κατασκευές και ενέργεια. Ιδιαίτερα αισιόδοξα τα μηνύματα από το Roadshow του Χ.Α. στη Νέα Υόρκη. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή επενδυτών στις παρουσιάσεις των 25 εισηγμένων επιχειρήσεων. Η Ελλάδα ξανά στον διεθνή επενδυτικό χάρτη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τι κρύβει η αντιπαράθεση του ΔΝΤ με την Ευρώπη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν για το σχέδιο που ακολουθήθηκε για τη διάσωση της Ελλάδας. Ο καμβάς της σύγκρουσης είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με το Ταμείο να πιέζει για νέο κούρεμα του χρέους στον επίσημο αυτή τη φορά τομέα, το συντομότερο δυνατό".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αγκάθι στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένει το ΔΝΤ την αύξηση της εκταμίευσης των νέων δανείων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Το Ταμείο, στην έκθεσή του, βλέπει θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης στο τέλος του 2016, με την προϋπόθεση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καταφέρουν να ξεκαθαρίσουν τα «κόκκινα» δάνεια".

Πηγή: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής 7 Ιουνίου με μια ματιά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/109380#ixzz2VVz6RREN
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ