2013-06-07 08:11:08
Φωτογραφία για Tέλος εποχής για τον Λιμενικό Σταθμό Παλουκίου;
Προ τετελεσμένων γεγονότων φέρνει η Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου την «τύχη» του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου, καθώς, σε έγγραφο που έστειλε προχθές με θέμα την «Αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» καταγράφεται καθαρά η πρόταση της κατάργησης του Σταθμού! Ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου και η προϊστάμενή του Αρχή, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, καλούνται μέχρι τις 2 σήμερα το μεσημέρι να καταθέσουν την δική τους άποψη πάνω στον νέο αυτό σχεδιασμό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου ετοιμάζεται να καταθέσει έναν πλήρη φάκελο όλων των υποθέσεων και των περιστατικών που χειρίστηκε τα τελευταία 3-4 χρόνια, στην προσπάθειά του να αποδείξει τον όγκο της εργασίας του, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και το πόσο θα επιβαρυνθεί, οικονομικά αλλά και σε έμψυχο δυναμικό, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, σε περίπτωση κατάργησης του Σταθμού!


Δεν επιβαρύνει το Δημόσιο ούτε με ένα ευρώ!

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με την Λιμενοσταθμάρχη Α/Α του Παλουκίου κα. Βασιλική Μπουλούτα η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εάν η πρόταση του Λιμενικού Σώματος έχει να κάνει με το κόστος λειτουργίας των Σταθμών, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου δεν επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο ούτε με ένα ευρώ. Δεν πληρώνουμε ενοίκια και όποια μικροέξοδα προκύπτουν καλύπτονται από το δήμο Ήλιδας. Από εκεί και πέρα, ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου καλύπτει μια πολύ μεγάλη ακτογραμμή που ξεκινά από τον δήμο Πύργου, καλύπτουμε όλο το δήμο Ήλιδας και μέρος του δήμου Πηνειού, μέχρι τον φάρο του Αρκουδίου. Ο Σταθμός μας συμβάλει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της λαθρομετανάστευσης, των παραβάσεων αλιείας (με δυναμίτες κ.α.), ενώ ας μην ξεχνάμε τι γίνεται κάθε καλοκαίρι με την τουριστική κίνηση μόνο στην διπλανή μας παραλία, την Κουρούτα».

Για μια υπογραφή στο Κατάκολο

Η ενδεχόμενη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου αναμένεται να προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα, με πρώτο και κύριο αυτό της προστασίας της περιοχής και των χιλιάδων επισκεπτών του καλοκαιριού αλλά και την ταλαιπωρία όσων ασχολούνται επαγγελματικά με τη θάλασσα.

Ένας επαγγελματίας ψαράς, π.χ. από τη Γλύφα, θα πρέπει να πηγαίνει κάθε 15 μέρες στο Λιμεναρχείο του Κατακόλου για να υπογράψει τα βιβλία του, ενώ σε περίπτωση κάποιου επεισοδίου, π.χ. πνιγμού στην παραλία του Αρκουδίου, ο χρόνος επέμβασης των Λιμενικών από το Κατάκολο θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος!

Αν υπολογίσει κάποιος και τα έξοδα της μετακίνησης από το Λιμεναρχείο του Κατακόλου έως το τελευταίο σημείο της περιοχής ευθύνης του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου, θα διαπιστώσει ότι το κόστος λειτουργίας του Λιμεναρχείου θα… εκτιναχθεί στα ύψη!

Όλες οι παραπάνω σκέψεις και προτάσεις αναμένεται να έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, με τον Λιμενικό Σταθμό Παλουκίου να περιμένει στη συνέχεια να δει… προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά!

Στάθης Πουλιάσης-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ