2012-04-05 08:27:07
Φωτογραφία για Η ανακήρυξη ΑΟΖανοίγει τον δρόμο για αξιοποίηση εθνικού πλούτου
Ν.Δ: Δεν διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα  

ΘΕΜΑμη διαπραγματεύσιμο χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και με τις συνέπειές της».

Στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχου τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι οι νέες προκλήσεις της Άγκυρας «δείχνουν ότι η Τουρκία είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο. Δικαιωμάτων, που κατοχυρώνονται πλήρως από το Διεθνές Δίκαιο, από το Δίκαιο της Θάλασσας και από τη διεθνή έννομη τάξη».

«Οι διπλωματικοί και στρατιωτικοί κύκλοι της Άγκυρας δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για την προοπτική άσκησης από την Ελλάδα των δικαιωμάτων της για την ανακήρυξη της ΑΟΖ, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου».


Ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί είναι εξ ολοκλήρου απαράδεκτοι και αντιβαίνουν προς κάθε έννοια νομιμότητας και Δικαίου, υπογραμμίζοντας ότι η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ «θα ανοίξει τον δρόμο -κατά την “πεπατημένη” της Κύπρου και του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου- για την αξιοποίηση μεγάλου τμήματος του εθνικού πλούτου του ελληνικού λαού, προκειμένου να ξεφύγει, μιαν ώρα αρχύτερα, η Ελλάδα από τα σημερινά αδιέξοδα».

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ