2013-06-06 21:53:51
Φωτογραφία για Δεύτερο «κυνηγητό» σε Μπάκο- Καϋμενάκη του Αστέρα Τρίπολης
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε και νέα πειθαρχική δίωξη κατά των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, από τη στιγμή που δεν πειθάρχησαν στην πρώτη υπόδειξη, για ανάκληση των όσων είχαν δηλώσει μετά τον τελικό Κυπέλλου, αλλά αντίθετα εξαπέλυσαν νέα επίθεση κάνοντας λόγο για «αλήτες» και «συμμορίες».

Η ποινή της επίπληξης και η επιβολή ανάκλησης εντός 20 ημερών των όσων είχαν δηλώσει μετά τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είχε επιβληθεί στους Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη. Ομως οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης δεν το έπραξαν και προχώρησαν σε νέες δηλώσεις και καταγγελίες κατά διαιτητών και θεσμικών οργάνων, με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς να ασκήσει νέα δίωξη εις βάρος τους.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Καϋμενάκης είχε πει: "Οταν ο Γιάχος, η συμμορία του και οι αλήτες που έκαναν ντου στα αποδυτήρια ζητήσουν γονατιστοί συγγνώμη από τον κόσμο του Μοριά και όλους τους αγνούς Ελληνες φιλάθλους για το έγκλημα που έκαναν, τότε κι εγώ, αφού τους φτύσω, θα ανακαλέσω τις δηλώσεις μου", ενώ ο Δημήτρης Μπάκος τόνισε:


“ Δηλώνω πως από την έκδοση της απόφασής σας στις 30/05 και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των 20 ημερών για υποχρεωτική μεταμέλεια θα προσεύχομαι καθημερινά να έχει ο Θεός καλά τον κύριο Γιάχο και όλες τις αλητοπαρέες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο του".

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον των κ.κ. Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη και της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, διότι ο πρώτος και ο δεύτερος τούτων, μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτητών, Πειθαρχικής Επιτροπής), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα».

Η αντίδραση του κ.Μπάκου ήταν άκρως ειρωνική:

"Εξεπλάγην με την πειθαρχική δίωξη που άσκησε κατ' εμού ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Παν. Καρράς, η οποία αναφέρεται πανομοιότυπα στο ίδιο σκεπτικό της δίωξης του συναδέλφου του κ. Πετρόπουλου και επί της οποίας απεφάνθη ήδη η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Επειδή ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ έχει θιγεί και αδικηθεί βάναυσα από τα θεσμοθετημένα όργανα του Ποδοσφαίρου (Γιάχος και Σία), καλό θα ήταν ο κ. Καρράς να προστατεύσει πρώτα "το ποδόσφαιρο" επαρκώς από τα θεσμοθετημένα όργανα και να αντιληφθεί, ότι εξ αιτίας του Γιάχου όλοι οι φίλαθλοι, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Ολυμπιακού, κυριολεκτικά λυπήθηκαν για την οικτρότητα που προκάλεσε ο Γιάχος και όχι εγώ, που δίκαια έκρινα τον προστατευόμενο και μη σεβαστό κύριο "θεσμοθετημένο".

Ο κ. Καρράς αβίαστα άσκησε δίωξη, αλλά δεν αντελήφθην να προέβει σε ενέργειες προστασίας του αθλήματος από την ανικανότητα, την εμπάθεια ή την όχι ορθή άσκηση των καθηκόντων του θεσμοθετημένου οργάνου, που έτσι απολαμβάνει ατιμωρησίας "και με την άδεια του εισαγγελέα".
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ