2013-06-06 21:12:24
Φωτογραφία για Με δάκρυ αποχαιρέτησε το Μπιλμπάο ο Φώτης Κατσικάρης
Τα καλύτερα χρόνια της προπονητικής καριέρας του ομολογεί πως έζησε στη Μπιλμπάο

Δάκρυσε ο Φώτης Κατσικάρης, στη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Μπιλμπάο, καθώς έλυσε το συμβόλαιο που είχε μαζί της ως το καλοκαίρι του 2014, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο βασκικός σύλλογος αλλά και της δέσμευσης που έχει πλέον με την εθνική ομάδα της Ρωσίας. «Στους παίκτες μου, για την προσπάθεια που κατέβαλαν, μα κυρίως στον κόσμο που αγκάλιασε την ομάδα όσο ποτέ άλλοτε, άξιζε η κατάκτηση ενός, έστω, τίτλου», δήλωσε ο 46χρονος Ελληνας προπονητής, που είναι σε αναζήτηση νέου συλλόγου στο εξωτερικό.

Στο πλευρό του, καθ'όλη τη διάρκεια της τελευταίας του επαφής με τους Ισπανούς δημοσιογράφους, ως κόουτς της Μπιλμπάο, ο Κατσικάρης είχε τον καλύτερο φίλο που έκανε στη Βασκονία, στα 3,5 χρόνια που έζησε εκεί. Τον Γκόρκα Αρίντα, μεγαλομέτοχο του ισπανικού κλαμπ, που δήλωσε πως θα ήθελε τον Φώτη στην ομάδα περισσότερα χρόνια: "Τον ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερε, του είμαστε υπόχρεοι για τη μεγάλη διάσταση που έδωσε στη Μπιλμπάο".


Ο Κατσικάρης μετακόμισε στο Μπιλμπάο το Γενάρη του 2009, ύστερα από μία σύντομη θητεία στον Αρη, και πέτυχε όχι μόνο να κρατήσει τότε τους Βάσκους στη "μεγάλη" κατηγορία, όχι μόνο να τους προκρίνει στα πλέϊ οφ εκείνης της σεζόν, αλλά και να τους φτάσει στο φάϊναλ φορ του Eurocup. Η "έκρηξη" ήρθε την επόμενη σεζόν (2010-11), με τη συμμετοχή της Μπιλμπάο στους τελικούς της ACB, για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε συνδυασμό με το εισιτήριο που πήρε για την Ευρωλίγκα. Φέτος, άγγιξε τον τίτλο στο Eurocup, αλλά του τον στέρησε η Λοκομοτίβ Κουμπάν (ο ίδιος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης), στον τελικό του Σαρλερουά, ενώ στα πλέϊ οφ παρ'ολίγο ν'αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα από τα ημιτελικά (1-2 νίκες).

Σε σύνολο 185 επίσημων αγώνων, ο Κατσικάρης πήρε τη χαρά της νίκης στους 107, με ρεκόρ 76-56 στο ισπανικό πρωτάθλημα και 29-17 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. "Είχα διαισθανεί πως μαζί θα περάσουμε υπέροχες στιγμές, κι αυτές είναι που θα κρατήσω παντοτινά, ως το καλύτερο κομμάτι της καριέρας μου", φανέρωσε ο Κατσικάρης. "Το μόνο αγκάθι που με πλήγωσε είναι που δεν κατακτήσαμε έναν, έστω τίτλο, γιατί το άξιζαν οι φίλαθλοι της πόλης, το άξιζαν και οι παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της Μπιλμπάο. Αυτή η έντονη σχέση που αναπτύχθηκε, με τον κόσμο, είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά του συλλόγου. Και νομίζω ότι η παρουσία 10.000 θεατών, σε κάθε αγώνα, μετράει περισσότερο από έναν τίτλο"!
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ