2013-06-05 11:07:04
Φωτογραφία για Γιούνκερ: «Ανεξέλεγκτη» η ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό Νότο
Ως «ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ανεργίας των νέων στον ευρωπαϊκό νότο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ζήτησε χαλάρωση της λιτότητας, η οποία, όπως υποστήριξε, πρέπει να πηγαίνει «χέρι χέρι» με την ανάπτυξη. Όπως είπε, μάλιστα, δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου, ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως στηρίζει «το νέο ρυθμό» που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη λιτότητα, η οποία, όπως ανέφερε, πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη και να χαλαρώσει στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ύφεση.

Εμφανίστηκε, επιπλέον, να συμφωνεί εν μέρει με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Φρανσουά Ολάντ, σε δηλώσεις του ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε» και επεσήμανε πως η Κομισιόν μπορεί μόνο να «προτείνει πολιτικές». Διαφώνησε, ωστόσο, με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών και υπογράμμισε ότι θα στήριζε μόνο αλλαγές οι οποίες θα ενίσχυαν την οικονομική και νομισματική ένωση.


Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η Ιταλία, η Ισπανία και η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί να ενταχθούν σε πρόγραμμα στήριξης, παρά το γεγονός ότι δεν θεωρεί ότι η κρίση έχει ακόμη ξεπεραστεί. Αναφερόμενος, δε, στις επικείμενες εκλογές στην Γερμανία, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον της χώρας να επανεκλέξει την Άγγελα Μέρκελ» στην καγκελαρία.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ