2013-06-05 10:56:04
Φωτογραφία για Πάτρα-ΕΚΑΒ: Οδηγοί χωρίς ασθενοφόρα
Αυτό το περιστατικό, ποιος θα το μεταφέρει; Ερώτημα κρίσιμο, που η μη απάντησή του μεταφράζεται με πολύωρη ταλαιπωρία ή και παράταση του εξιτηρίου ενός ασθενούς.

Ωστόσο τίθεται για μία ακόμα φορά μετά την ενημέρωση από το ΕΚΑΒ ότι σταματά τις διακομιδές από τα νοσοκομεία (ΠΓΝΠ- «Αγ. Ανδρέα») προς τα σπίτια των ασθενών.

«Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως λειτουργούμε, ούτε αυτό δεν μπορούμε να παράσχουμε» αναφέρει ο περιφερειακός διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος, κι εξηγεί: «Δεν έχουμε ούτε ένα ασθενοφόρο σε εφεδρεία. Ενα βγάζουμε από το συνεργείο, δύο βάζουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε 7 ασθενοφόρα σε ακινησία λόγω βλάβης στη μηχανή. Σχεδόν όλα έχουν ξεπεράσει τα 500.000 χλμ. Πόσο άλλο να αντέξουν;», διερωτάται. Απαντώντας εμμέσως και στην κριτική που δέχτηκε για το έγγραφο μέσω του οποίου ανακοινώνει τη διακοπή της μεταφοράς των νοσοκομειακών περιστατικών.

Οπως αναφέρει, προηγήθηκε σχετική εντολή από την κεντρική διοίκηση και συνεννόηση με την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και των δύο νοσοκομείων, ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα». «Ως ΕΚΑΒ το έργο μας είναι να σώσουμε το επείγον περιστατικό, τον εμφραγματία, κι όχι να πάμε το χρόνιο περιστατικό από το νοσοκομείο στο σπίτι του. Γι' αυτό υπάρχουν τα ασθενοφόρα των νοσοκομείων».


Μάλιστα, όπως παρατηρεί ο ίδιος, όλοι οι οδηγοί που εφημερεύουν στα Κέντρα Υγείας και στα επαρχιακά νοσοκομεία δεν αρνούνται τη μεταφορά των περιστατικών. «Γιατί οι οδηγοί των νοσοκομείων της Πάτρας δεν το κάνουν; Στον ''Αγ. Ανδρέα'' υπάρχουν 9 οδηγοί και 2 ασθενοφόρα. Στο ΠΓΝΠ υπάρχουν 8 οδηγοί, αλλά δεν έχουν ασθενοφόρο καθώς το μοναδικό που είχε το νοσοκομείο είναι χαλασμένο εδώ κι ένα χρόνο. Δεν έχω τίποτε με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά πρέπει κάποια στιγμή ο καθένας που υπηρετεί στο σύστημα υγείας να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του και να τον αναλάβει».
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ