2012-04-05 01:09:27
Φωτογραφία για Δεν έχει αλλάξει κάτι στις ημερομηνίες για τις εκλογές ξεκαθάρισε ο Π. Καψής
Τέλος στα νέα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί επικείμενης αλλαγής στην ημερομηνία των εκλογών έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα, το νομοθετικό έργο θα... ολοκληρωθεί την επόμενη βδομάδα και θα προχωρήσουμε κανονικά» και πρόσθεσε ότι «ισχύουν τα Σαββατοκύριακα που έχουμε πει», αναφερόμενος στην 6η Μαΐου και την 29η Απριλίου που θεωρούνται οι δύο επικρατέστερες ημερομηνίες για να στηθούν οι κάλπες.

Σε δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ, ο κ. Καψής αναφέρθηκε και στο θέμα των τροπολογιών, λέγοντας ότι η εντολή είναι σαφής και καμία τροπολογία δεν θα γίνεται δεκτή, αν δεν περάσει προηγουμένως από το πρωθυπουργικό γραφείο. Παρατήρησε, πάντως, ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν και τροπολογίες που εμπεριέχουν λογικά αιτήματα.

Επιχειρώντας να κάνει έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «σε μία δύσκολη στιγμή αυτή η κυβέρνηση, με ένα αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό και ένταση στο εσωτερικό, προχώρησε και ολοκλήρωσε αυτή τη δανειακή σύμβαση, που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της οικονομίας και παραδίδει την εξουσία, δουλεύοντας ως την τελευταία μέρα»
. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι προφανώς υπήρξαν προβλήματα, αλλά -όπως ανέφερε- τα κόμματα έκαναν την υπέρβαση. «Αν χρειασθεί στο μέλλον να ξανακάνουμε την υπέρβαση, θα το δείξει ο χρόνος», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης, ο κ. Καψής είπε ότι είναι σαφές πως «αν πιάσουμε για παράδειγμα τους στόχους στη φοροδιαφυγή, προφανώς θα χρειασθεί να κόψουμε λιγότερα. Τότε βεβαίως, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής προγράμματος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για κενό ανταγωνιστικότητας 15% προσθέτοντας ότι «κανείς δεν λέει μισθούς Βουλγαρίας, ούτε ο Τόμσεν τα λέει αυτά».

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τη Γερμανία η οποία, όπως είπε, έχει αυτήν τη στιγμή ανάπτυξη, γιατί πριν από 10 χρόνια πάγωσε τους μισθούς και πρόσθεσε: «Το έκανε εγκαίρως και άφησε εμάς να ανεβαίνουμε (σσ: μισθολογικά) και να δημιουργηθεί το κενό ανταγωνιστικότητας». «Ζούμε μια τραγωδία και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από αυτήν» είπε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Αναγνώρισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι η απότομη και μεγάλη λιτότητα που μας επιβλήθηκε».eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ