2013-06-04 14:13:06
Φωτογραφία για Αμισθί ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ
Ο διάδοχος του Ζακ Ρογκ στην προεδρία της ΔΟΕ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί και θα είναι τα επόμενα χρονιά ο κορυφαίος εθελοντής του Ολυμπιακού Κινήματος, αφού και οι έξι υποψήφιοι για τη θέση απέρριψαν πρόταση να τους καταβάλλεται μισθός.

Ο Ρογκ, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται τον προσεχή Σεπτέμβριο, μετά από 12 χρόνια παραμονής στην ηγεσία της ΔΟΕ, είχε πρόσφατα προτείνει ότι η προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα μπορούσε να είναι μια θέση με αμοιβή, αφού τα καθήκοντα του επικεφαλής στον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό του κόσμου απαιτούν εργασία πλήρους απασχόλησης.

«Συζήτησα και με τους 6 υποψήφιους και εξήγησα το λόγο της πρότασής μου» είπε ο Ρογκ, χειρουργός γιατρός στο επάγγελμα, στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στην Αγία Πετρούπολη, και συνέχισε: «Τους εξήγησα ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένας υποψήφιος νεαρής ηλικίας και ο οποίος θα έπρεπε να φροντίσει την οικογένειά του. Και οι έξι μου απάντησαν ότι δεν θέλουν να αμείβονται».


Οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΔΟΕ, στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στις 10 Σεπτεμβρίου στο Μπουένος Αϊρες, είναι ο Ουκρανός Σεργκέι Μπούμπκα, ο Γερμανός Τόμας Μπαχ, ο Ενγκ Σερ Μιάνγκ από τη Σιγκαπούρη, ο Πορτορικανός Ρίτσαρντ Κάριον, ο Τσινγκ Κουό Γου από την Κινεζική Ταϊπέι και ο Ελβετός Ντένις Οσβαλντ.

«Βρίσκομαι στην τελική ευθεία της προεδρίας μου. Ελπίζω να την ολοκληρώσω όντως σε καλή κατάσταση κι έτσι θα έχω εκπληρώσει το καθήκον μου. Δεν έχω καμία ανησυχία. Χαίρομαι γιατί οποιοσδήποτε από τους έξι υποψήφιους μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός πρόεδρος» τόνισε ο Ζακ Ρογκ.
kala-nea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ