2013-06-04 14:05:03
Φωτογραφία για Καθημερινή μάχη για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης
Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της αισθητικής και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, μέσω της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται παρκαρισμένα στους δρόμους, είναι διαρκής.

Στο πλαίσιο αυτό, στο διάστημα από το 2010 έως το 2012, η Δημοτική Αστυνομία έχει ενεργοποιηθεί απομακρύνοντας 393 εγκαταλειμμένα οχήματα από τους δρόμους του Αμαρουσίου, απελευθερώνοντας αντίστοιχες παρά την οδό θέσεις στάθμευσης. Επίσης, από τις αρχές του χρόνου ως σήμερα έχουν απομακρυνθεί άλλα 35 εγκαταλειμμένα οχήματα.

Επίσης, μέσα στο πλαίσιο ίδιας διαδικασίας εντοπισμού – χαρακτηρισμού -απομάκρυνσης των «εγκαταλειμμένων οχημάτων», το διάστημα από το 2010 έως και το 2012 έχουν απομακρυνθεί περίπου 900 οχήματα από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να απομακρυνθεί το όχημά τους από το Δήμο και συμμορφώθηκαν με το περιεχόμενο του Π.Δ. 116/2004 (απομάκρυνση από το σημείο, τοποθέτηση σε ιδιωτικό χώρο) κατόπιν των προβλεπόμενων ενεργειών της Δημοτικής Αστυνομίας.


• Ποια είναι η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλειμμένου οχήματος

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και χρονοβόρα η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλειμμένου οχήματος (βάση του Π.Δ. 116/2004) και έχει ως εξής:

• Ενημερώνεται το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας που έχει την ευθύνη για τα από τους δημότες εγκαταλειμμένα οχήματα, τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τη Γραμμή Δημότη 15321.

• Κατόπιν, έπειτα από επιτόπια αυτοψία, καταγράφεται το όχημα και τοποθετείται σε αυτό (μετά από 90 ημέρες ή 30 ημέρες σε περίπτωση που απαγορεύεται η στάθμευση) αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.

• Το όχημα, εφόσον δεν φέρει πινακίδες απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών, ενώ όταν φέρει πινακίδες απομακρύνεται προς ανακύκλωση έπειτα από έγγραφη κοινοποίηση στοιχείων στο αρμόδιο τμήμα Ασφαλείας της περιοχής μας, αποστολή στοιχείων στο Υπουργείο Μεταφορών και ενημέρωση ιδιοκτητών.

• Εν συνεχεία τα εγκαταλειμμένα οχήματα που απομακρύνονται - περισυλλέγονται από το Δήμο Αμαρουσίου παραδίδονται προς ανακύκλωση σε εγκεκριμένο Σύστημα Συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής, το οποίο υποχρεούται πριν προβεί στην καταστροφή αυτών να τα συλλέξει σε συγκεκριμένο σημείο για 10 ημέρες από την ημέρα περισυλλογής τους, σε περίπτωση που αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του. Μετά την παρέλευση 10 ημερών τα οχήματα καταστρέφονται και εκδίδεται πιστοποιητικό καταστροφής.

• Πως μπορείτε να ζητήσετε ή να δηλώσετε την ύπαρξη εγκαταλελειμμένου οχήματος

Η Διεύθυννση Δημοτικής Αστυνομίας καλεί τους πολίτες αρωγούς στην προσπάθεια για να μπει τάξη και να ομορφύνουν οι δρόμοι της πόλης μας. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν την ύπαρξη κάποιου εγκαταλειμμένου οχήματος μπορούν να απευθύνονται καθημερινά, από τις 7π.μ. – 9μ.μ. στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2132038110 Τμήμα Εγκαταλειμμένων Οχημάτων και στο τηλέφωνο 15321 της Γραμμής Δημότη Δήμου Αμαρουσίου.

Επίσης, καλούνται οι ιδιοκτήτες να απομακρύνουν τα οχήματα τους που βρίσκονται σε ακινησία.

Με τη συμμετοχή όλων είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών – κατοίκων και την αποσυμφόρηση του προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μέρκελ: Ξεχάστε νέο κούρεμα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μέρκελ: Ξεχάστε νέο κούρεμα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ