2012-04-05 00:58:37
Φωτογραφία για Οι πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τίμησαν τον 77χρονο αυτόχειρα....Κροκοδείλια δάκρυα από τους πολιτικούς στη Βουλή. (βίντεο + φωτο)
Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης έξω από το Κοινοβούλιο, μετά την ειρηνική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος για να τιμήσει τη μνήμη του 77χρονου πρώην φαρμακοποιού ο οποίος προτίμησε να αυτοκτονήσει από το να αφήσει χρέη στα παιδιά του.

Η κατάσταση μπροστά από τη Βουλή ήταν για αρκετή ώρα έκρυθμη και τα ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε δέκα προσαγωγές.

Μάλιστα, μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν δέχτηκε χτυπήματα στον αυχένα και την μέση από γκλομπ. Πρόκειται για την δημοσιογράφο Ρένα Μάνιου. Γιατροί του Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν για να τις παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Λίγο μετά τις 22:00 σημειώθηκαν επεισόδια μπροστά από τη Βουλή όταν ομάδα κουκουλοφόρων έριξε βόμβες μολότοφ και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών, ενώ λίγο αργότερα απώθησαν διαδηλωτές προς το ΜΕΤΡΟ.


Ένταση επικράτησε και λίγο μετά τις 20:00 όταν συγκεντρωμένοι πλησίασαν στις σκάλες που οδηγούν προς τη Βουλή και πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Μάλιστα οι εύζωνες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ άγνωστοι προξένησαν ζημιές στα δύο φυλάκια.

Πάντως η συγκέντρωση για τον χαμό του 77χρνου ήταν ειρηνική, με συνθήματα κατά του Μνημονίου, λουλούδια και κεριά κάτω από το δέντρο, δίπλα στο οποίο αυτοκτόνησε το πρωί ο συνταξιούχος φαρμακοποιός.

Από νωρίς μέσω Facebook και λοιπών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί καλούσαν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, ως «φόρο τιμής», όπως ανέφεραν, «σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων».

Νωρίτερα ομάδα "Αγανακτισμένων" μοτοσικλετιστών πραγματοποίησαν πορεία με τα δίτροχα γύρω από το Σύνταγμα απευθύνοντας το δικό τους "χαίρε" στον αυτόχειρα.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή οι πολιτικοί "θρήνησαν" με κροκοδείλια δάκρυα για το τραγικό συμβάν, καθώς κανείς δεν φαίνεται να θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό του για ανάλογα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα στην Ελλάδα.

Το κείμενο που έχουν ανεβάσει στην σελίδα τους στο Facebook (http://www.facebook.com/agan.moto.hellas) έχει ως εξής:

Καταγγέλλουμε αυτούς που ανάλγητοι παρακολουθούν από τα βελούδινα κοινοβουλευτικά έδρανα ανθρώπους να αυτοκτονούν.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Τραυματίας video platformvideo managementvideo solutionsvideo playerprotothema.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ