2013-06-04 01:32:03
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Στη σωστή κατεύθυνση η ισπανική οικονομία
Στη σωστή κατεύθυνση κινείται η ισπανική κυβέρνηση, όσον αφορά στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης και ισχυροποίησης του τραπεζικού της κλάδου, ωστόσο... οι κίνδυνοι παραμένουν.

Τα ανωτέρω διαμηνύει σε νέα, ειδική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΝΤ για την Ισπανία, με αφορμή την ολοκλήρωση της τρίτης εποπτικής αποστολής στη Μαδρίτη.

Κλιμάκιο του ΔΝΤ βρέθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα το διάστημα 21 - 31/5 για την τρίτη - κατά σειρά - παρακολούθηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης των ισπανικών τραπεζών.

Όπως εξηγεί το ΔΝΤ, το ισπανικό πρόγραμμα συνεχίζει να κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς προχωρούν οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών, με στόχο την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Αλλά το ΔΝΤ προειδοποιεί: Οι κίνδυνοι για την ισπανική οικονομία και τις τράπεζες της παραμένουν, αφού η Μαδρίτη πρέπει μέσα από μια δύσκολη διαδικασία να διορθώσει σοβαρές - οικονομικές και χρηματοπιστωτικές ανισορροπίες.


Το Ταμείο επίσης διαμηνύει: Απαιτείται άμεση δράση τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε ισπανικό (εθνικό) επίπεδο, ώστε να στηριχθεί η ισπανική οικονομία.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Ταμείο ζητά επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης και διατήρηση μιας επαρκώς εξυπηρετικής νομισματικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα, το ΔΝΤ ανακοινώνει πως η επόμενη αξιολόγηση των δράσεων της ισπανικής κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έσπασαν» το iPhone με φορτιστή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έσπασαν» το iPhone με φορτιστή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ