2013-06-04 01:12:04
Φωτογραφία για Τούρκος επιχειρηματίας: Στην Τουρκία έχουμε επανάσταση
Άκαρπες οι προσπάθειες της Αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη να αναχαιτίσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι... για μια ακόμη ημέρα βρίσκονται στους δρόμους και στην πλατεία Ταξίμ. Στην τέταρτη μέρα των διαδηλώσεων η Τουρκική κυβέρνηση εξαντλεί την αγριότητας της με κάθε τρόπο ακόμη και με νεκρούς. Σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και η αστυνομία έκανε για μια ακόμη φορά χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.

Το AgrinioNet.gr επικοινώνησε με Τούρκο επιχειρηματία στην Κωνσταντινούπολη ο οποίος έστειλε και φωτογραφίες ενώ σε δηλώσεις του αναφέρει « αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε Άγκυρα, Σμύρνη Προύσα και Άδανα είναι μια πραγματική επανάσταση. Κανείς δεν περίμενε ότι τα γεγονότα που ξεκίνησαν στην Πλατεία Ταξίμ θα έπαιρναν τέτοια έκταση. Αντίθετα με το παρελθόν, αυτή τη φορά η επανάσταση προέρχεται από τον κόσμο και όχι από το στρατό
. Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να αλλάξει ουσιαστικά το σημερινό πρόσωπο της Τουρκίας χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το αλκοόλ και άλλα τέτοιου είδους ζητήματα, θέλοντας να βάλει κάτω από το χαλί το Κουρδικό πρόβλημα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να υπολογίσει τις συνέπειες των αλλαγών που προσπάθησε να περάσει στον κόσμο. Κατά την πρώτη μέρα των ταραχών δεν υπολόγισε ότι θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο όλη αυτή η εξέγερση στην υπόλοιπη Τουρκία και ότι όλος ο κόσμος θα έβγαινε στους δρόμους τόσο εύκολα. Αυτή η κίνηση δεν είναι πολιτική και ουδείς επιθυμεί οποιοσδήποτε πολιτικός να καπηλευθεί τον αγώνα των πολιτών. Όλες αυτές τις ώρες ζω ένα μεγάλο σοκ γιατί προσπάθησαν να διακόψουν τη σύνδεση με το internet και επιτέθηκαν ακόμη και σε ανθρώπους που ταξίδευαν με φέρυ. Από την άλλη μεριά τα Τουρκικά κανάλια δεν αναφέρονται σε αυτά που συμβαίνουν. Σήμερα ζήσαμε ακόμη μια επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνα, έχουμε νεκρούς αλλά ο κόσμος δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Από την μεριά του ο στρατός στέκεται μακριά από το θέρετρο των εξελίξεων αλλά σε πολλές περιπτώσεις συμπαραστέκεται στους πολίτες αφού στρατιώτες μοίρασαν μάσκες, νερά και λεμόνια»

agrinionet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ