2013-06-04 00:10:07
Φωτογραφία για Το ψέμα του Ρατσισμού και το έγκλημα στο Αλιβέρι
Του Παναγιώτη Γιδά

Ρατσισμός είναι η λέξη που τα τελευταία χρόνια παίζει πολύ στην ζωή μας. Για να δούμε όμως τι είναι τελικά ο ρατσισμός και αν πραγματικά οι Έλληνες είναι και ανήκουν στην κατηγορία αυτή(Την προσωπική άποψη μου θα σας την πω στο τέλος του κειμένου).

Σε συζητήσεις με πολλούς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από εμένα προσπάθησα να ανιχνεύσω ποια ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα τα χρόνια που δεν είχαμε τόσους η καθόλου λαθρομετανάστες και ποια ήταν η άποψη τους για τον ρατσισμό. Η απάντηση ήταν από όλους η ίδια.

"Τότε μου έλεγαν κοιμόσουν με ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα και δεν έμπαινε στην σκέψη σου ότι μπορείς να βρεθείς σφαγμένος την άλλη μέρα. Δεν είχαμε λόγο να μισούμε κανέναν αφού και ξένοι αν υπήρχαν που ήταν λίγοι δεν ενοχλούσαν κανέναν. Δεν υπήρχε ρατσισμός για καμία ομάδα του πληθυσμού"

Το ίδιο φαντάζομαι θα έχετε ακούσει και εσείς από ανάλογες συζητήσεις που θα έχετε κάνει.


Το πρόβλημα όμως ξεκίνησε όταν άνοιξαν τα σύνορα-Σαμαράς και τότε αλλά από άλλο πόστο-και πέρασαν όλοι εγκληματίες και δολοφόνοι από την Αλβανία. Τότε που πλέον δεν μπορούσε κανείς να σταματήσει αυτό το τσουνάμι της μετακίνησης συν ότι υπήρχαν και οι γνωστοί Έλληναράδες στα σύνορα που τα τσέπωναν από του Αλβανούς και όσους άλλους ηθελαν να περάσουν σε Ελληνικό έδαφος. Οι ληστείες και τα εγκλήματα αυξήθηκαν κατακόρυφα και τότε άρχισε δειλά δειλά να εμφανίζεται η αγανάκτηση του κόσμου με αποτέλεσμα να στραφεί εναντίον αυτών των ομάδων.

Τα χρόνια πέρασαν και μετά από τους Βαλκάνιους άρχισε να έρχεται ένα άλλο κύμα λαθρομεταναστών αυτή την φορά από μουσουλμανικές χώρες με χαρακτηριστικά διαφορετικά και το σημαντικότερο διαφορετικά θρησκευτικά χαρακτηριστικά

Ξαφνικά η Ομόνοια από πλατεία Τιράνων όπως την έλεγαν στην Αθήνα για να αναδείξουν το πρόβλημα με τους Αλβανούς άρχισε να γίνεται σε πλατεία της Μέσης Ανατολής και το ιστορικό κέντρο να παραδίδεται στο έλεος τους με την πορνεία τα εγκλήματα τα ναρκωτικά και το παραεμπόριο να "ανθίζουν" επικίνδυνα.

Εκτός από την Αθήνα το ίδιο έγινε και σε όλη την Ελλάδα.

Εκείνη την περίοδο όμως οι Έλληνες άρχισαν να βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους. Ξαφνικά είδαν σε όλο αυτό το μπουλούκι μαύρων,πακιστανών και υπολοίπων την ευκαιρία να αρχίσουν και την εκμετάλλευση Τα χωράφια σε όλη την επικράτεια γέμισαν ξένους γιατί τους είχαν με ξεροκόμματα και έτσι νόμιζαν ότι θα κερδίζουν χρήματα εύκολα και γρήγορα και το κυριότερο με μηδενικό κόστος στο εργατικό δυναμικό. Τα σπίτια στην Αθήνα και ειδικά στο κέντρο τα νοίκιαζαν σε 10 άτομα μαζί και οι ιδιοκτήτες ξαφνικά έγιναν "νταβαντζήδες".

Όλα αυτά όμως οδήγησαν στον ετήσιο ερχομό χιλιαδών λαθρομεταναστών από αυτές της χώρες. Ξαφνικά το πρόβλημα διογκώθηκε. Η Πείνα αυτών των ανθρώπων οδηγούσε σε ληστείες και εγκλήματα για το παραμικρό.

Πλέον όμως δεν μπορούσε και δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα.

Οι αντίδραση του κόσμου και η αγανάκτηση άρχισε να χαρακτήριζετε ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. Πλέον Ο ΕΛΛΗΝΑΣ άρχισε να νιώθει ξένος στην ίδια του την χώρα. Κράτος ανήμπορο να σταθεί στο ύψος του και ανίκανο να επιβάλει το νόμο και την Τάξη

Οι καθημερινές δολοφονίες Ελλήνων έγιναν συνηθισμένο φαινόμενο και πλέον δεν ενδιέφερε κανέναν. Κατά ένα περίεργο τρόπο όμως οι αντιδράσεις των Ελλήνων και οι διαμαρτυρίες σηματοδοτούσαν θέματα επί θεμάτων στα κανάλια και τις εκπομπές.

Ρατσισμό όμως ο Έλληνας δεν έδειξε ποτέ στον σωστό και νόμιμο μετανάστη. Πώς θα μπορούσε να πράξει και διαφορετικά όταν σαν λαός έχουμε ζήσει καταστάσεις μετανάστευσης και εμείς οι ίδιοι. Το πρόβλημα που ποτέ κανένας δεν κατάλαβε είναι ότι επικρατεί ο φόβος και η σκέψη αν φύγω από το σπίτι μου και γυρίσω ζωντανός. Κοπέλες γυναίκες και μανάδες κλείνονται στα σπίτια τους φοβούμενες τους βιασμούς και τις κλοπές. Η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο γκέτο από Εγκληματίες. Και για να μην παρεξηγηθώ σαφώς και πολλοί από τους μετανάστες δουλεύουν με αξιοπρέπεια και δεν ενοχλούν κανέναν. Δυστυχώς όμως έγιναν μειοψηφία αυτοί.

Το συμπέρασμα και η άποψη μου ότι τελικά Ρατσισμός επικρατεί εναντίον των Ελλήνων και μόνο.

Και τα εγκλήματα συνεχίζονται με τελευταίο αυτό στο Αλιβέρι για 140 ευρώ.

''Ίσως η ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, είναι ιδιαίτερα επίκαιρη στις μέρες μας...''

egionews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ