2013-06-03 23:52:55
Φωτογραφία για Η Ρωσία θα πουλήσει μαχητικά MiG στη Συρία
Η εταιρεία κατασκευής των αεροσκαφών ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υπογραφεί νέα συμφωνία για την αποστολή τους

Τουλάχιστον 10 μαχητικά αεροσκάφη ετοιμάζεται να πουλήσει η Ρωσία στον Μπασάρ αλ-Ασαντ. Η MiG, εταιρεία κατασκευής των ομώνυμων αεροσκαφών, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υπογραφεί νέα συμφωνία για την αποστολή των MiG στη Συρία, παρά τη διεθνή κατακραυγή για τις προηγούμενες αποστολές ρωσικών όπλων προς το καθεστώς του σύρου προέδρου.

Ο γενικός διευθυντής της MiG, Σεργκέι Κορότκοφ, είπε ότι αντιπροσωπεία από τη Συρία πήγε στη Μόσχα για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου για την παράδοση «περισσότερων από 10» μαχητικών MiG-29 M/M2. Δεν έδωσε ωστόσο έναν ακριβή αριθμό.

Η Ρωσία δηλώνει ότι προμηθεύει τον Ασαντ με όπλα που θα προστατεύσουν τη Συρία από τυχόν ξένη εισβολή, όπως αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, και όχι με όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του συριακού λαού στον εμφύλιο. Ομως η παράδοση των MiG αντικρούει αυτό το επιχείρημα και θα εκθέσει τη Μόσχα σε έντονη διεθνή κριτική. Ενδεχομένως το Κρεμλίνο να το ξανασκεφτεί προτού δώσει το τελικό πράσινο φως για να προχωρήσει η παραγγελία.


Η Ρωσία έχει πουλήσει στη Συρία πυραύλους, μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια. Η Συρία είναι σήμερα ο μοναδικός σύμμαχος που απομένει στη Ρωσία στη Μέση Ανατολή και στη Συρία βρίσκεται η μοναδική ναυτική βάση που διαθέτουν οι Ρώσοι εκτός πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Επιπλέον η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο, έχει προστατεύσει τον Ασαντ από την επιβολή διεθνών κυρώσεων. Συνεχίζει να τον εξοπλίζει παρά τους περισσότερους από 80.000 νεκρούς που έχει στοιχίσει ο εμφύλιος ο οποίος ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Συρία παρήγγειλε 12 MiG πριν από λίγα χρόνια με την επιλογή να αγοράσει άλλα 12. Σ' αυτή τη συμφωνία εντάσσονται τα MiG για να οποία γίνεται λόγος σήμερα.

ΤΟ ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ