2013-06-03 13:05:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι υποδομές του λιμανιού αποτρέπουν επένδυση της Heineken!
Είτε ως πύλη για τη μεταφορά προϊόντων στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, είτε ως βάση για την ανάπτυξη των εξαγωγών τους στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Αφρικής και της Ασίας, η Ελλάδα δείχνει να επανέρχεται δυναμικά στους σχεδιασμούς των πολυεθνικών.

Υστερα από την Hewlett Packard, την ZTE και την Huawei, οι οποίες προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη χώρας μας ως διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά και τις Unilever, Barilla και Philip Morris που επένδυσαν στην ενίσχυση των εγχώριων εργοστασίων τους, ήρθε η σειρά της «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», μέλος του ομίλου Heineken να γνωστοποιήσει ότι σκέφτεται να αξιοποιήσει το λιμάνι της Πάτρας για την εξαγωγή προϊόντων που παράγει από τη μονάδα της στην Αχαΐα προς άλλες θυγατρικές του μητρικού ομίλου σε Ασία και Αφρική.

«Θα μας βοηθούσε σημαντικά μια τέτοια προοπτική, για να μειώσουμε κόστος και να εξοικονομήσουμε χρήματα. Τώρα, για να εξάγουμε τα προϊόντα που παράγουμε στην Πάτρα, πρέπει να έρθουν στον Πειραιά και από εκεί να φύγουν
. Αντιλαμβάνεστε το κόστος», είπε πρόσφατα ο επικεφαλής της, Ζωούλλης Μηνάς, ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την έκβαση του εγχειρήματος λόγω της ελλιπούς υποδομής του συγκεκριμένου λιμανιού, όπως γράφει στην "Ημερησία" ο Γ. Μανέττας.«Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Καταρχάς, δεν μπορούν να γίνουν φορτοεκφορτώσεις μεγάλης κλίμακας ενώ το εν λόγω λιμάνι δεν μπορεί να υποδεχθεί μεγάλα εμπορικά πλοία».

Να σημειωθεί πως ήδη ένα σημαντικό κομμάτι των εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κατευθύνεται στις άλλες θυγατρικές του μητρικού ομίλου Heineken και αφορά κυρίως προϊόντα που δεν παράγουν οι ίδιες, όπως διάφορα ήδη μπίρας αλλά και εμφιαλωμένο νερό (αφορά κυρίως την Ινδία).

Συνολικά, εξάγει σε πάνω από 20 χώρες, ενώ πρόσφατα εντάχθηκαν στο δίκτυο των διεθνών πωλήσεών της η Ινδία, ο Λίβανος και η Αιθιοπία. Την ίδια ώρα, όπως έκανε γνωστό από το βήμα ημερίδας που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιοακίμ Φούκτελ, έντονο είναι το ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων να δημιουργήσουν στην Ελλάδα γραμμές παραγωγής για την κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων, ενώ επαφές θα γίνουν και με εκπροσώπους της βιοτεχνίας έτοιμων ενδυμάτων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ