2013-06-03 09:39:29
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεκινούν κινητοποιήσεις για τα βοθρoλύματα στο Προάστιο
Ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραλίας Προαστίου Πατρών «Η ΔΡΑΣΗ», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: " Οι κάτοικοι της συνοικίας μας έχουν αγανακτήσει για τις συνθήκες διαβίωσης που μας έχουν επιβάλει ο Δήμος της Πάτρας, παλαιότερα και από το 1989 η ΔΕΥΑΠ.

Ζούμε στην τρίτη πόλη της χώρας μας τον 21ο αιώνα, πληρώνουμε τα ακριβότερα πάγια τέλη (29,00 ευρώ) σ' ολόκληρη την Ελλάδα για να αμείβονται με ηγεμονικούς μισθούς ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της δημοτικής αυτής επιχείρησης και παρ' όλα αυτά δεν έχουμε ούτε αποχέτευση λυμάτων ούτε αποχέτευση ομβρίων υδάτων.

Η τιμή εκκένωσης των βόθρων καθυστερεί αδικαιολόγητα πολύ από την ΔΕΥΑΠ και στοιχίζει 98,40 ευρώ για τη συνοικία μας τη στιγμή που σε άλλες περιοχές της πόλης μας (π.χ. Βραχνέικα) πληρώνουν μόλις 40,00 ευρώ, ενώ αν αναγκαστούμε να καλέσουμε ιδιωτικό βυτιοφόρο θα πληρώσουμε 180-190 ευρώ συν ΦΠΑ. Λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης πολλοί αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα αυτά ποσά και αναγκάζονται να ρίχνουν στο δρόμο τα κάθε είδους υγρά, με αποτέλεσμα να ζούμε κάτω από πρωτόγονες και τριτοκοσμικές συνθήκες.


Μολονότι η περιοχή μας ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πατρέων, η ΔΕΥΑΠ αρνείται πεισματικά να κατασκευάσει αποχέτευση σ' αυτήν, σε άλλες περιοχές όμως (π.χ. Ρωμανού, Ελεκίστρα κ.λπ.) που εντάχθηκαν με το νόμο Καποδίστρια το 2002 και το 2012 με το νόμο Καλλικράτη (π.χ. μέρος του Καστελόκαμπου, Ρίον κ.λπ.) έσπευσαν να κατασκευάσουν αποχέτευση!

Η ΔΕΥΑΠ κατασκευάζει αποχέτευση για τον Καστελόκαμπο και το Ρίον, οι αγωγοί της οποίας θα περνούν μέσα από την συνοικία μας και μέσω του αντλιοστασίου που παράνομα και αυθαίρετα κατασκεύασαν σε πλατεία της συνοικίας μας, θα προωθούνται στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας. Η προκλητική αυτή στάση της ΔΕΥΑΠ έχει εξοργίσει, αγανακτήσει και εξαγριώσει τους κατοίκους της συνοικίας που δικαίως διαμαρτύρονται και απειλούν με ομαδικές αγωγές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε στις 12/5 αποφάσισε το συμβολικό κλείσιμο της ΝΕΟ Πατρών -Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Διγενή Ακρίτα το Σάββατο 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 και ώρα 11:00. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στο τέρμα της οδού Διγενή Ακρίτα (θάλασσα) και Μανώλη Ανδρόνικου & Λαέρτου από τις 10:30 π.μ.Η εκκίνηση για το κλείσιμο θα γίνει στις 10:55 π.μ."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στη Νέα Υόρκη ο Σταϊκούρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στη Νέα Υόρκη ο Σταϊκούρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ