2012-04-04 22:32:06
Φωτογραφία για Τους τάζουν επίδομα με αντάλλαγμα να κάνουν στείρωση
Οι τοπικές αρχές της επαρχίας Μουκομούκο της Ινδονησίας προσφέρουν επίδομα ένα εκατομμύριο ρουπίες δηλαδή 83 ευρώ σε κάθε δημόσιο υπάλληλο που θα δεχθεί να υποβληθεί σε αγγειεκτομή, προκειμένου να μην κάνει παιδιά. Οι αρχές της επαρχίας που βρίσκεται στη Σουμάτρα, πρότειναν αυτό το πρόγραμμα την προηγούμενη εβδομάδα στους δύο χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους τους, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της περιοχής, ο Ισουάν Γιούνους.

Το χρηματικό αυτό ποσό αυτό είναι μια σημαντική βοήθεια για τους Ινδονήσιους δημόσιους υπαλλήλους, των οποίων ο μισθός σπάνια ξεπερνά τα 110 ευρώ.

Η επαρχία Μουκομούκο, όπου ζουν 170.000 άνθρωποι, σκοπεύει με αυτό τον τρόπο να περιορίσει τη σημαντική δημογραφική αύξηση που αγγίζει το 1,9% το χρόνο.

«Αυτό είναι μέρος των προσπαθειών μας για την καταπολέμηση της φτώχειας. Με μια μικρή οικογένεια οι άνθρωποι ζουν καλύτερα», δήλωσε ο Γιούνους που επεσήμανε ότι επιθυμεί να «διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί» το ποσό αν δεν εμφανιστούν αρκετοί εθελοντές.


Από την πλευρά τους οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αρνητικά την αγγειεκτομή καθώς όπως υποστηρίζουν ο σύζυγός τους δε θα φοβάται να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις, αφού δε θα υπάρχει ο κίνδυνος να αποκτήσει παιδί.

Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο με 240 εκατομμύρια κατοίκους, αριθμός που αυξάνεται την τελευταία δεκαετία κατά μέσο όρο κατά 1,5% ετησίως.

Η αγγειεκτομή σπερματικού πόρου είναι ουσιαστικά μία αντισυλληπτική μέθοδος για άνδρες. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ