2012-04-04 22:30:02
Φωτογραφία για Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να μπει τέλος στις περικοπές μισθών και συντάξεων
Τη διεξαγωγή των εκλογών το συντομότερο δυνατόν αλλά και να μπει ένα τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για «νεοφιλελεύθερες αναζητήσεις».

Επικεντρώνοντας την ομιλία του στην οικονομική κρίση, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι τις μέρες αυτές στη βάση των υποχρεώσεων του Μνημονίου, αναζητούνται 11,5 δισ. ευρώ, που θα πρέπει να εξοικονομηθούν τα επόμενα 2 χρόνια, ενώ πολλοί ανεβάζουν το ποσό αυτό σε 14,5 δισ. ευρώ, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά μας ως ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, λέμε προς την κυβέρνηση ξεκάθαρα: Παύστε να αναζητείτε περικοπές δαπανών, μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες απολύσεις.

Η ΔΗΜΑΡ, επισήμανε ο κ
. Κουβέλης, ότι προτείνει να κινηθεί η κυβέρνηση σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και τόνισε: «Αν από το 30% του ΑΕΠ που είναι πανθομολογούμενο το ποσοστό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας εντός των 2 προσεχών ετών συλλάβετε το 1/6, δηλαδή τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, θα έχετε εξοικονομήσει 10 δισ. ευρώ. Και αν από τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία που όλες οι μελέτες την φτάνουν στο 10% του ΑΕΠ, συλλάβετε μόνο το 1/10, δηλαδή μια ποσοστιαία μονάδα, θα έχετε εξοικονομήσει άλλα 2 δισ. ευρώ. Το σύνολο, δηλαδή, του αναγκαίου ποσού των 11,5 δισ. κατά Μνημόνιο 2».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι αυτό αποτελεί τη δική μας ανοικτή πρόταση, που βρίσκεται βεβαίως στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων αναζητήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ