2013-06-01 11:45:17
Φωτογραφία για Σεβασμός στους Πρωταθλητές Ευρώπης!
Για ένα ακόμη ματς οι διαιτητές ήταν προκλητικοί απέναντι στον Ολυμπιακό, μη δείχνοντας σεβασμό απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Τεχνική ποινή στον Μπαρτζώκα, στο "σημάδι" τον Σπανούλη. Η ΚΕΔ στέλνει... μήνυμα ενόψει τελικών;

Όπως φαίνεται η ΚΕΔ προσπαθεί να στείλει... μήνυμα στον Ολυμπιακό ενόψει των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος. Πως αλλιώς να το εξηγήσεις; Για ένα ακόμη ματς οι διαιτητές ήταν προκλητικοί απέναντι στους ερυθρόλευκους, και μάλιστα αυτή την φορά μέσα στο ΣΕΦ, μη δείχνοντας κανένα σεβασμό απέναντι στους επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητές Ευρώπης, στην ομάδα που έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα σε ολόκληρη την "γηραιά" ήπειρο.

Διαιτητές του δεύτερου ημιτελικούς των playoffs, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ, ήταν ο περίφημος "Mr. Non Call" Αναστάσιος Πηλοΐδης (βλέπε φωτογραφία), ο Γεώργιος Πουρσανίδης και το όπως φαίνεται νέο μέλος της... παρέας των "γκρι", Κωνσταντίνος Μητσόπουλος.


Η φάση... highlight της αναμέτρησης ήταν στο 14ο λεπτό του αγώνα. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε στην κατοχή του την μπάλα στην επίθεση, όντας στην περιφέρεια, και ο Χορν προσπαθώντας να του την κλέψει του έκανε πεντακάθαρο και οφθαλμοφανέστατο φάουλ, παίρνοντας του την με αντικανονικό τρόπο. Τι έκαναν οι ρέφερι; Δεν σφύριξαν φάουλ, όπως έπρεπε να κάνουν, και άφησαν την φάση να εξελιχθεί (!) με αποτέλεσμα το Ρέθυμνο να σκοράρει στον αιφνιδιασμό.

Έχουν βάλει στο "σημάδι" τον Σπανούλη. Σεβαστείτε τον κορυφαίο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα!

Είναι χαρακτηριστικό πως οι διαιτητές ήταν μπροστά στην φάση, την είδαν, και προκλητικά αδιαφόρησαν, μη σφυρίζοντας τίποτα! Είχε την μπάλα στην κατοχή του ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας της εποχής μας, ο MVP της φετινής Euroleague, ο ΜVP του Final-Four, ο μεγάλος ηγέτης των επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητών Ευρώπης, ο οποίος είναι εν ενεργεία Έλληνας διεθνής παίκτης, και οι διαιτητές τον αντιμετώπισαν λες και είχαν μπροστά τους κάποιον ερασιτέχνη αθλητή. Το ότι είναι ο Βασίλης Σπανούλης δεν σημαίνει πως θα χρειαστεί να πάρει παραπάνω σφυρίγματα και ούτε τα θέλει ο ίδιος, ούτε και ο Ολυμπιακός. Όχι, όμως, να έχουμε φτάσει στο σημείο να αδικείται, να υποτιμάται και να αντιμετωπίζεται από τους ρέφερι με ασέβεια λες και πρόκειται για κάποιον τυχαίο παίκτη. Σεβαστείτε τον επιτέλους! Για άλλο ένα ακόμη ματς οι "γκρι" τον έβαλαν στο σημάδι, όπως έγινε και στα προηγούμενα ματς κόντρα στον Απόλλωνα, προσπαθώντας να τον εκνευρίσουν με τις αποφάσεις τους.

Σεβαστείτε τον πρώτο Έλληνα προπονητή που αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με σύλλογο

Όπως γίνεται αντιληπτό, με αυτό το προκλητικό σφύριγμα, αλλά και με την γενικότερη ασεβή συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στους επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητές Ευρώπης, και μάλιστα μέσα στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξαγριώθηκε! Δεν μπορούσε να "χωνέψει" το πως οι ρέφερι "έκλεισαν" τα μάτια σε εκείνη την πεντακάθαρη φάση, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί έντονα για αυτή την λανθασμένη απόφαση. Ο Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, λοιπόν, το νέο... πουλέν της ΚΕΔ, με το υπεροπτικό του ύφος, με το που κοίταξε τον προπονητή του Ολυμπιακού τον χρέωσε αμέσως τεχνική ποινή, τιμωρώντας κατευθείαν τον κόουτς των ερυθρολεύκων, στέλνοντας και στις βολές το Ρέθυμνο. Κανένας σεβασμός, δηλαδή, απέναντι στον πρώτο Έλληνα προπονητή που αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με σύλλογο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο κόουτς των Πειραιωτών στη συνέχεια ζήτησε τον λόγο από τον περίφημο "Mr Non Call", Τάσο Πηλοϊδη, και εκείνος ούτε καν ήθελε να τον ακούσει, λέγοντας του "γύρνα στην θέση σου". Σε ποιο νόμιζε ότι απευθυνόταν; Σε προπονητή ομάδας ΕΣΚΑΝΑ; Όχι μόνο, δηλαδή, κάνανε... γκάφα οι διαιτητές, του έδωσαν και τεχνική ποινή (!) επειδή φώναζε για το δίκιο του.

Ας σοβαρευτεί η ελληνική διαιτησία ενόψει των τελικών

Ας σοβαρευτεί άμεσα η ελληνική διαιτησία και ας προβληματιστεί η ΚΕΔ και τα μέλη της, διότι ακολουθούν οι τελικοί του πρωταθλήματος, κατά πάσα πιθανότητα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Με τις ήδη μπόλικες λανθασμένες αποφάσεις των ρέφερι, με τα αρκετά... περίεργα και πονηρά τους σφυρίγματα στα playoffs εναντίον των ερυθρολεύκων, με τις συνεχόμενες τεχνικές ποινές, έχοντας στον "στόχο" τους Σπανούλη-Μπαρτζώκα, προκαλούν και εκτίθενται, λες και θέλουν να δείξουν το... κλίμα που θα επικρατήσει στους τελικούς, λες και θέλουν να στείλουν... μήνυμα ενόψει των παιχνιδιών που θα κρίνουν τον Πρωταθλητή Ελλάδας. Οι ενδείξεις προβληματίζουν και είναι ανησυχητικές! Ο φίλαθλος κόσμος βλέπει, καταλαβαίνει και θυμάται! Ας σεβαστούν όλοι τους στην ΚΕΔ, εδώ και τώρα, την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, την επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία "γράφει" ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάνοντας περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό. Σεβαστείτε τους!

πηγή: redplanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ