2013-05-31 12:54:03
Φωτογραφία για Μπαγίς: Ετοιμη να πεί ΝΑΙ η Τουρκία σε συμφωνία των 2 πλευρών
Την ετοιμότητα της Τουρκίας να πει «ΝΑΙ» σε όποια συμφωνία καταλήξουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο, εξέφρασε ο Εγκεμέν Μπαγίς.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τούρκος Υπουργός και διαπραγματευτής με την ΕΕ δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη ότι λύση του κυπριακού σημαίνει πως θα αρθεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στη διαδικασία της Τουρκίας προς την ΕΕ.

Για εμάς, τόνισε, υπάρχει μία και μόνη προϋπόθεση, όποια κι αν είναι η λύση να βασίζεται στην πολιτική ισότητα για να μην αναγκαστούμε, μετά που θα πάρουμε το στρατό μας από το νησί, να τον στείλουμε ξανά πίσω.

Εάν το σχέδιο Ανάν γινόταν αποδεκτό, ούτε ελληνικός, ούτε τούρκικος στρατός θα είχε απομείνει στο νησί, πρόσθεσε. Οι Ε/κ, υποστήριξε, μη αποδεχόμενοι το σχέδιο Ανάν, είπαν στον τουρκικό στρατό «μείνε».

Βλέπουμε ως ευκαιρία, είπε, την εκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη, ενός Ε/κ πολιτικού που είπε ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν. Όμως ο καημένος, κατά την έκφρασή του, βρέθηκε σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που αυτή τη στιγμή, ούτε την τουρκική πλευρά, ούτε την ΕΕ είναι σε θέση να δει. Έχει βάσανο να σώσει πρώτα τις τράπεζές του.


Ξέρουμε ότι πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο, συμπλήρωσε ο κ. Μπαγίς, προτείνοντας οι δύο ηγέτες να καθίσουν και να αρχίσουν ξανά τη διαδικασία.

Ας δούμε ξανά το σχέδιο Ανάν, υπέδειξε. Τα θέματα που ενοχλούν αυτούς και εμάς στο σχέδιο Ανάν να τα βάλουμε μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τότε λύνεται και το θέμα των Βαρωσίων. Άλλωστε στο σχέδιο Ανάν το θέμα των Βαρωσίων λυνόταν. Ας καθίσουμε μαζί σε ένα μέρος να τα βρούμε.

Ο κ. Μπαγίς αναφέρθηκε καις την πολιτική κρίση που σοβεί στο ψευδοκράτος, εκφράζοντας ως Υπουργός για τα θέματα ΕΕ τη δυσφορία του γι’ αυτό.

Όταν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, σημείωσε, δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει με τη λογική την κρίση στο κόμμα «εξουσίας», αλλά και μεταξύ διαφόρων πολιτικών παραγόντων στα κατεχόμενα. Ελπίζω τα αδέρφια μας να έρθουν στα συγκαλά τους άμεσα και να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για τη «χώρα» τους, είπε.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Συνωστίζονται…»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Συνωστίζονται…»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ